keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Kämmekkäät ja kumikengät

Kovatuulista aamua.

Luonto lienee päättänyt pudottaa loput lehdet puista lokakuun puolella. Tuulesta päätellen. Talviaikaan siirtyminen aikaisti tunnilla heräämistäni ja sehän sopii. 🍁🍂


Eipä tullut itselleni mieleen, mutta eräs työkaveri kysyi olenko ajatellut ns. läksiäislahjaa työkaveri T:lle. En ollut. Sain kuitenkin heti idean. Mies on ajanut koko jakson ajan työpaikalle melkein tunnin matkan suuntaansa polkupyörällä ja esitteli kerran ranteenlämmittimiään. Ovat aika vanhat ja nuhjaantuneet, joten siinä. Mies tarvitsi uudet.


Olen tehnyt nämä kämmekkäät aikaa sitten Tupolle eikä hän ole käyttänyt näitä koskaan. Otin ne mukaan Omaan Kotiin ja liottelin hetken miedossa huuhteluainevedessä. 


Vartta näissä on aika pitkästi, mutta ainahan ne voi taittaa kaksin kerroin. Vein nuo työpaikalle jo maanantaina, mutta koska T. ei ole silloin vuorossa, niin hän sai nuo eilen. Tykkäsi kovasti.

Minä kävelin sinne ensimmäistä kertaa kumisaappaat jaloissa. Näytin siltä, kuin olisin ollut matkalla hevostallille ilman ratsastuskypärää. Hassu huomio, että aluksi kiertelin vesilammikot ihan totutun tavan mukaan. Sitten mainitsin itselleni, että "hei haloo, sinulla on kumpparit". Repussa vein sandaalit työkengiksi ja totesin, että tuon olisi voinut tehdä jo aikaa sitten.


Aloitin aamun jatkamalla edellisen päivän puuhaa eli teippasin korttipakkakotelon saumoihin kaksipuolista teippiä.


Keksin itse, että jos teippaa joka toisen pahvin vastakkaiseen suuntaan, niin viistottu reuna mukailee seuraavaa. Näppärää, eikö? 😄


Noita valmistui varsin nopeasti ja ruokatauon jälkeen pomo kehoitti aloittamaan koteloiden kasaamisen seuraavaa vaihetta varten. Mikäpäs siinä. Neljä taitetta, teipin suojamuovi pois, kohdistus sekä kiinnitys ja rasian toisen pään sulkeminen. Valmis seuraavaa vaihetta varten.


Taitaa olla (heijastimien lisäksi) harvinainen tuote, että ne kortitkin laitetaan 'meillä' eli pakkaus tehdään valmiiksi saakka. Ihan "minun hommaa" nämä laatikot.


Sain noita hyllyn takana näkyvän postilaatikollisen täyteen tunnissa. Veikkaisin, että laatikossa saattoi olla jotain kuusikymmentä kappaletta. Edelleen: kilpailen vain itse itseäni vastaan ja aion olla tänään nopeampi, heh.

Muistin illalla yhtäkkiä, että minullahan on varrettomat kumijalkineet.


Eivät nuo oikeasti ole noin nuhruiset ja kuluneet kuin kuvassa. En muista yhtään mistä kengät ovat peräisin. Muistaakseni olen käyttänyt noita joskus yhden kerran. Sisäpuolet ovat kuluneet, mutta tuntuvat todella hyviltä jaloissa. Pohjat ovat todella tukevat.

Kenkiin mahtuu napakat villasukat. Ajattelin ottaa popot tänään käyttöön ja säästää varrellisia kumisaappaita siihen aikaan, kun sohjo ylettää nilkkoihin saakka. Sitä sohjoa ja loskaa en kyllä kaipaa yhtään!

Soitin illalla äidille. Nainen oli suruissaan, kun sinne tullut lumi oli sulanut pois. Muuten siellä oli kaikki hyvin ja hän kertoi syöneensä kahtena päivänä tekemääni uunilohta tuorejuustolla. Naureskelin, että "meinaatko saada syötyä kaikki pakkaseen tekemäni ruoat ennen joulua?". 😊

Stansta kiittää aamukahviseurastanne ja toivottaa kaikille:

Mukavaa päivää!

7 kommenttia:

 1. Lämpimät kämmekkäät, hyvät pyöräillessä ja ulkona muutenkin.
  Mitähän kaikkea ehdit vielä työpaikalla tehdä! On ollut jo monenlaista puuhaa:)
  Mukavaa työpäivää:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuulemma joutunut aamulla ajellessaan ottamaan pois, kun olivat niin kuumat. Hyvä palaute siis.
   Tänään tein samoja laatikoita ja huomenna kuulemma on postitushommaa. Kiva, että vaihtelee! Kiitos! :)

   Poista
 2. Kalossit olisi kyllä tarpeeseen, kun maailma mustenee, räntää vihmoo ja kengät kastuu. Nappivalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen noi oli vähän turhat, kun sateet jäi aamuun, mutta ei haittaa. Ja siis noihan ei ole kalossit vaan varrettomat kumpparit. ;)

   Poista
 3. Kauniit kämmekkäät!
  hyvät pitopohjaiset kumpparit .
  Meillä kalossit ,,mutta niin siliäpohjaset ..ilmavoltteja saa aikaseksi.
  Mukavaa uutta työpäivää!🧡👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa!
   Saaja tykkäsi kämmekkäistä ja kuten jo tuolla kerroin, niin olivat olleet eilen aamulla turhankin lämpimät.
   Jotenkin sitä on alkanut 'iän myötä' arvostamaan kunnon pohjia. Ainakin välillä. ;)
   Saas nähdä millaista postitusta on tänään...

   Poista
  2. Aamuhuumoria: "Jotenkin sitä on alkanut 'iän myötä' arvostamaan kunnon pohjia."
   KENGISSÄ SIIS. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!