tiistai 24. marraskuuta 2020

Lankaa ja ruuveja

Maistuisiko kahvi?

Tarjoan teille virtuaalimukilliset seurassani samalla, kun kirjoittelen muutaman sanasen. Aina siitä tulee hauska fiilis, kun herää kaksi minuuttia ennen, kun "kello" soi. Kahvipannuunkin laskin vettä kertaheitolla oikean määrän.. 😊

Töissä pomo pyysi odottamaan hetken, jotta sai pidettyä aamupalaverinsa loppuun. Sitten hän kärräsi työpisteelleni monta laatikollista ruuveja. Ne oli laskettu ja pussitettu valmiiksi. Osassa oli pahvit valmiina ja minun tuli laittaa pusseihin tarrat.


Sitten niputin niitä viisi yhteen ja kiinnitin ne nippusiteellä.


Lopuista puuttui pahvit ja nakuttelin niitä paikoilleen sähkönitojalla.


Tuommoinen homma on minulle ihan parasta. Saan tehdä siitä mieleni mukaan sarjatyötä. Pahvittomiin nakuttelin ensin ne pahvit kiinni, sitten tarroitin ja niputin. Luulin saaneeni erän valmiiksi, mutta juuri ennen työajan loppumista pomo olikin löytänyt jostain vielä laatikollisen samoja ruuveja. Teen ne heti ensimmäisenä tänään.


Koska eräs työnohjaaja on pois koko tämän viikon, on pomolla hulinaa ja huisketta riittämiin. Yritin olla omatoiminen ja huikkasin vain, että "voinko jatkaa suoraan noista toisista ruuveista?". Meillä kun yleensä ei saa aloittaa uutta hommaa ns. ilman lupaa. Pomo näytti varsin tyytyväiseltä kysymykseeni ja vastasi myöntävästi. Niinpä otin kaksi seuraavaa laatikkoa, joissa olevat ruuvit ovat huomattavasti edellisiä pienempiä ja siten helpompia käsitellä. Jatkan sen yhden laatikollisen jälkeen näillä:


On niin mukavaa mennä töihin, kun tietää, että saa tehdä mieleistään hommaa. Hommaa, jota tehdessä aika lentää kuin siivillä. 👌

Yhtä mukavaa ei ollut illalla. Te tiedätte, kuinka pedantti olen sukkien raidoitusten kanssa!? Valitsin kaksi kerää Socki-langaa nimeltä Rose garden.


Purin yhtä kerää ja purin toista, enkä millään löytänyt langoista samaa kohtaa. Purin vielä lisää ja sitten päätin, että antaapa olla tältä illalta. 😖


Otin ihan toiset langat ja aloin kutomaan Pojan vaimolle jouluksi jämälankasukkia. Molempia yhtäaikaa. 😉

Maistuiko kahvi? HYVÄÄ päivää Sinulle!

6 kommenttia:

 1. Socki- lankaa on vaikea kohdistaa, olen huomannu. Enää en välitä , vaikka raidat ei aina menekään yksiin. Eikä lahjottavatkaan ole tykänneet huonoa "eripari sukista".
  Tutun näköisiä ruuveja, taitaa miehen työkalupakissa olla samanlaisia:) Kiitos kahvitarjoilusta, mutta olen teen ystävä:)
  Hyvää työviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on todellakin vaikea kohdistaa! Ainakin joitain niistä. Kokeilen kohta tuon langan kanssa uudestaan, mutta saas nähdä!? Eriparisukat 'kelpaavat' monelle, mutta itse jos teen, niin ne ahdistaa. Pahus.
   Ruuvihommat jatkuivat tänään koko työpäivän...
   Kiitos Armi, tarjoan ensi kerralla myös teetä. ;)

   Poista
 2. Mä kaivoin parin vuoden tauon jälkeen puikot ja virkkuukoukut esiin. Lankojakin on vaikka kuinka mutta kappas kun ei mitään mitä huvittaisi työstää Tarttee lähteä Tokmanniin tästä siis.
  Motivaatiota kyllä löytyy, pääsen tusaamaan pikkuisia tumppuja ja sukkia ja haalareita ja ja ja. Musta tulee mummo ensi keväänä ja mun äiti just valitti että ei enää voi oikein kutoa tai virkata kun iskee paha reumakolotus niin helposti. Se on siis ruvettava mummoilemaan kunnolla ja otettava haltuun tämä perheen villasukissa pito.=)

  T:Tiijja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi, onnea ONNEA, Tiijja!!!! <3
   Tsemppiä tuusaamiseen! Onneksi netti on ohjeita pullollaan! ;)

   Poista
 3. Kun meillä pitä ruuvata jotain, Vanha herra koluaa koko miljoonalaatikkonsa läpi eikä ikinä löydä oikeanlaista ruuvia. Olen uhannut hankkia hänelle lahjakortin rautakaupan ruuviosastolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tavallaan niiiiin ymmärrän tuon! Eikös se ole aikalailla sama asia, kuin lankojen kohdalla? Että just sitä oikeaa ei koskaan ole valmiina...

   Poista

Kiitos kommentistasi!