torstai 26. elokuuta 2021

Röntgen hoidettu

Sataa sataa ropisee.

Vaikka nukuin viime yönä vain muutaman tunnin, niin ponkaisin yhdeksältä ylös ja suoraan keittämään kahvia. Kahvia odotellessa tyhjensin kuivauskaapin, kastelin kasvit, ja huomasin olevani ihmeen energinen.

Vaikka sää oli harmaa ja sateinen, niin olin mielestäni lykännyt röntgeniin menoa riittävän pitkään. Löysin helposti paikan enkä joutunut jonottamaan kauaa. 


Oikea kenkä ja sukka pois. Yhteensä kolme kuvaa kolmelta eri suunnalta. Voi kun kuvista löytyisi joku "oikea" syy jatkuvaan kipuun! (Käytin käsidesiä vuorolappuunkin..)


Pääsin samalla lipulla molempiin suuntiin. 👍

Tapasin paluumatkalla Rovaniemeltä kotoisin olevan ystävättären, jolle vein liian pienet tennarit, liian pienet biginit ja liian pienen uimapuvun. Ystävätär lähtee viikonloppuna Kreetalle.

Onpa hassua, että kun laitoin meistä yhteiskuvan facebook'iin, niin meitä kommentoitiin saman näköisiksi. Pidempään kuvaa katsottuani totesin itsekin, että voisimme olla siskoksia muutenkin kuin 'sieluiltamme'. 💕

Kotiin tultua söin PALJON ja nukuin sen jälkeen parin tunnin päikkärit.

Herättyäni keitin vielä kahvit ja söin sämpylän. Joinain päivinä maistuu. 😋

Pesin koneellisen pyykkiä (ja vein pahveja, muoveja ja jättikasan lehtiä roskiin) ja soitin äidille. Hanni, äiti on vasta sen 'huonon kirjan' lopussa. Kertoi siitä ja kommentoi, ettei ymmärrä ns. juonesta mitään. 😣


Äiti kertoi olevansa todella väsynyt koko ajan ja oli maininnut siitä kotihoitajillekin. Tiedän, että hemoglobiiniarvo on alhainen ja todennäköisesti samalla myös ferritiini. Syksy on äidille hankalaa aikaa alkavan pimeyden vuoksi. Jaksaisipa äiti tämän kuukauden ennen kun menen taas sinne!

En ole vieläkään koskenut lankoihin, mutta eipä ne minnekään karkaa.

Hyvää yötä ja huomista perjantaita!

16 kommenttia:

 1. Kiva olit tänään röntgenissä. Nyt odotellaan tuloksia. Ja toivotaan että syy löytyy ja saat avun. Minulta niissä kuvissa löytyi syy ja tammikuussa leikattiin,pitkä oli toipuminen. Mutta nyt voi jo sanoa "lopussa kiitos seisoo"
  Tsemppiset ja voimia äidillesi❤
  Enää kuukausi olet hänen luonaan.
  Täälläkin on sataa sataa ropissut.
  Mukavaa loppuviikkoa🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Toivon todellakin, että joku ns. oikea syy löytyisi kipuihin ja saisin niihin auttavaa hoitoa!
   Mukavaa viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 2. Oletko miettinyt kenkäasiaasi. Kuljetko koko ajan esim tasapohjaisilla tennareilla, tai tasapohjasilla muilla kengillä? Yli 50 emännän kengät tarvii jo kunnolliset kengät, kun jalkaholvi romahtaa tuossa iässä vähän niinkuin kaikki muukin, hah hah. Ostappa Arcopedico kengät. Malleja monia. Näiden jälkeen muita kenkiä et huoli, ja jalkavaivat jasäryt on historiaa. Itseltäni sain 2vuotta vaivanneen kantakalvon tulehduksen näillä häviämään, kun olin vaivaan ennen tätä kokeillut kaiken mahdollisen. Aivan mahtavia, ja kestäviä kenkiä. Hinta n. 60e ylöspäin, mutta näihin kannattaa satsata oikeasti. Toivon sulle mukavia syksyn päiviä, ja toivon että äitisi asiat järjestyy, ja hän saisi palveluasunnon, niin sinun ei tarvi olla huolissasi koko ajan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tästä niin samaa mieltä. Itse olen samaa ikäluokkaa ja kenkien vaihto auttoi. Ihan hieman korkoa kantapään alle auttoi minulla. Tasapohja on muutenkin hieman epänormaali jalan muodolle.
   Suosittelen kokeilemaan!

   Poista
  2. Anonyymille.
   En ole koko kesänä kävellyt tennareilla. Mulla on Nike'n kevyet "lenkkarit", joita olen käyttänyt. Toki itselläkin on tullut mieleen kenkien vaihto, joten täytynee testata.

   MNT:lle itseasiassa sama vastaus. ;)

   Poista
 3. Hassua, tulin kommentoimaan kenkäasiaa. 😀 Minähän kaaduin kylppärissä komeasti pari vuotta sitten ja varvas murtui, sekä jalkaterä vääntyi. Lääkäri käski käyttää mahdollisimman tukevia kenkiä, samaa sanoi sairaanhoitaja-ystäväni, jolla oli jalkaterä murtunut. Eri asia oli, miten kipeään jalkaan sai ylipäätään kenkää, saati tukevaa.
  Alhainen hb on varmaan suurin syy äitisi väsymykseen. Onneksi pian jo pääset hänen luokseen. Vie parempaa lukemista seuraavalla kerralla. 😄
  - Hanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuli viesti, että Naapuritar oli soittanut äidille ambulanssin. Odotan lisätietoa... Voi itku! 😰

   Poista
 4. Korjaan: Niin siis jalat tarvii kunnolliset kengät. Jatkan vielä, että kun kerran erehdyin ostamaan itselleni tennarit, kun niitä tuntui olevan muotina kaikkien jalassa. Kävi niin että illan niillä jorasin yhtä bändiä katsomassa, niin johan tykkäs kintut kyttyrää. Jalkapöydän luita särki ja kolotti monta vkoa. Nyt Stansta mars kenkäkauppaan. Stiletto nimisestä verkkokaupasta löytyy malleja näistä kengistä. Ne on terveyskenkiä, ja huom ne ei todellakaan näytä siltä. Ha haa, tulipa paljo paasinkia kunnon kengistä asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paasinki ei haittaa - paitsi, etten just nyt oikein pysty keskittymään asiaan yo. tilanteen vuoksi. Ja tosiaan tennareita en käyttänyt koko kesänä.

   Poista
 5. Ou no, anteeksi. Tämmöstä sulla taas. Kamalaa, koko ajan jotakin yllätyksiä. Alkaa jo etukäteen pelkäämään, kun kokoajan sattuu ja tapahtuu ikäviä. Kyllä vanhaa ihmistä nyt riepotellaan jo liikaa koko ajan. Turvallisemman ympäristön ja valvonnan tarvis. Nykyaika suosii liikaa kotihoitoa. Vanhukset jää heitteille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TÄYSIN SAMAA MIELTÄ!!! Ei äiti ole ollenkaan kotikuntoinen! Ei riitä, että kotihoito käy sen neljä kertaa päivässä, kun välit ja yöt joutuu olemaan yksin. Ei pärjää!

   Poista
 6. Oranssi pallo on kuin kotonaan syksyisessä maisemassa.P.s Me ravataan samoissa paikoissa.Toi rtg myöskin.Heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Enemmän kuin esimerkiksi lumessa.
   Ollaankohan satuttu noihin paikkoihin samaan aikaan? Epäilen, että ei.

   Poista
  2. Ei mutta samalla viikolla kyllä ja jopa perättäisinä päivinä.Heh

   Poista
 7. Äidilläsi on rankkaa. Toivon mukaan homma alkaa sujua ja kivut (?) kadota.
  Toivottavasti ystäväsi pärjäilee reissussa liian pienien vermeiden kanssa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidillä todellakin ON rankaa liiaksi asti! On parhaillaan kai päivystyksessä. (En tohdi soittaa, etten keskeytä mitään..)
   Heh, ei se ystävä niitä hänellekin liian pieniä bikinejä ota mukaan, mutta tennarit oli sopivat ja lähtee messiin. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!