torstai 30. syyskuuta 2021

Reissu tehty!

Kotoa kotiin.

Kylläpä väsyttää, mutta tekee silti mieli kertoa, että olen takaisin kotona. Reissu oli monella tapaa oikein mukava. (Ihan pakko mainita, että just nyt soitti yksi rovaniemeläinen entinen luokkakaveri, joka asuu Helsingissä eikä soita oikeastaan koskaan. Hassua, koska ei tiennyt minun juuri tänään palanneen kotikulmiltamme, heh.)

Tämä on aina silleen erikoinen olotila, että aamulla söin puuroa ja join kahvit äidin kanssa, ja nyt olen tässä. Aamu meni petivaatteet pois ottaessa ja pakkaillessa. Hieman harmaita hiuksia ja haasteita aiheutti eilen ostamani langat, mutta niistä toisella kertaa. Naapuritar kuskasi lentokentälle.

En mennyt kentälle yksin, mutta siitäkin tarkemmin toisella kertaa. (En yritä tahallaan olla salaperäinen, vaan kerron joistain jutuista ajallaan!) Kone oli melkoisen täynnä ja minulla oli käytäväpaikka aika etuosassa konetta. Virkkasin osan aikaa ja torkuin muutaman minuutin.

Laskeutuessa kone heijasi aikalailla mikä johtui kai vastatuulesta. Kentällä jouduin kävelemään terminaali ykkösen laitimmaiselta portilta terminaali kakkosen äärimmäiseen päähän ja vielä siitä eteenpäin bussipysäkille. Matka oli PITKÄ! Väliaikaista pysäkkiä vahti karhu:

Bussi tuli ja pääsin kyytiin. Matka tuntui kestävän ikuisuuden, vaikka tosiasiassa se taisi kestää puolisen tuntia.

Toin täpötäyden repun kotiin ja kipitin (raahustin) kauppaan. Hih, muistin ostaa vessapaperia ja lähinnä vain sitä. Kurkin kotona pakkaseen ja siitä se taas lähti (ja kuvan kivikova leipä roskiin..). 


Olin pakastanut mm. juustoja ja yhden paistetun broilerin koiven.

Leikkelin koiven pieniksi paloiksi ja pilkoin sipulin. Fetat ja muutaman oliivin olin napannut talteen salaatista, jonka jouduin heittämään pois ennen reissua. Toisessa rasiassa oli sini- ja puna(vai valko-?)homejuustoa. Pakastamastani paprikasta oli tullut 'löllö', mutta en antanut sen haitata.

Tein pohjan ja kohoamista odotellessa tiskasin likaantuneet astiat. Pohjan päälle laitoin pelkkää punaista soosia ja sen päälle "kaikkea" mitä oli.

Ja taas tiskasin sillä aikaa, kun pizza oli uunissa. Uh ja huh, miltä täällä äsken HAISI!!? Ne homejuustot plus sipuli! 😁

Eikä nyt ole edes nälkä!? No, pakkaan (pakkasin) osiin leikkaamani palat jääkaappiin (kerron myöhemmin oliko tuo edes syötävää..) eikä minun tarvitse kokkailla ainakaan huomenna. 👍

Äiti sanoi meidän halatessa ennen lähtöäni: "minulla ei ole yhtään haikea olo, kun tiedän, että olet tulossa takaisin". Hän tietää olevansa oikeassa, koska ostin viime yönä seuraavat lennot valmiiksi. 💕

Kuten jo tiedätte, niin tulossa on paljon juttuja reissusta kuvineen. Niiden aika on myöhemmin ja nyt on aika mennä nukkumaan.

Hyvää yötä ja vaihtuvaa kuukautta!

2 kommenttia:

 1. Nam sinun herkku pizzaa maiskis😍
  Ihanaa värikästä virkkausta sinulla ollut lentomatkalla.
  Kauan lento kestää tuolle matkalle?
  Kerran tsekattiinkin matkaa,kun oltiin mulle autoo hakemassa Kajaanista.
  Mut hassua jos oltaisii Pirkkalasta hypätty koneesee,nii eka kone olisi lentäny Hesaa ja sieltä näköjää vauhtia pohjosee päin.
  No sit päätettii hyppää junaan,junamatka kesti 6 tuntia.
  Ihanaa odottaa sinun "salaperäisiä kuulumisiasi"❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli (on) kyllä herkkupizzaa, kun on niin paljon juustoa!!!
   Virkkaus on perinteistä jämälankapatalappu virkkausta. Pätkiä pätkien perään.
   Junalla matkustaminen on sikakallista noihin Norwegianin lentoihin verrattuna ja kestää sata kertaa kauemmin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!