torstai 27. tammikuuta 2022

Loputon jutt(el)u

Tänään tällaista.

Meinasin kirjoittaa, että olen varmaan jonkin asteinen "ADHD -itsekseen ajattelija", mutta sitten tuli mieleen, että mitä jos termi loukkaa jotain henkilöä, jolla on oikea diagnoosi? Olen toki kelaillut samaa aihetta (oman pään sisäinen kälätys) mielessäni äärettömiä määriä, mutta nyt tämä putkahti "tapetille", kun olin tulossa suihkusta.

Olin jo kammannut hiukset ja kuivannut kylppärin lattian. Matka sieltä olohuoneeseen kulkee eteisen poikki. Olin juurikin tuossa eteisessä viemässä kylpytakkia pois, kun muistin luvanneeni itselleni lasillisen (tai kaksi tai..) punaviiniä, "koska sitä on". Välähti, etten voi mennä ilkosillaan keittiöön, koska koirien ulkoiluttajat voisivat nähdä minut. Olin jo kääntymässä takaisin olohuoneeseen, kun välähti, että "vie takki, palaa pukemaan ja mene vasta sitten keittiöön". 

Niinpä niin, huomasin tamppaavani askeleen toiseen ja sitten toisen toiseen suuntaan, ja sitten alkoi naurattamaan. Tuostakin puhuttiin sen yllätysvieraan kanssa; kyvystä nauraa itselleen. Nauran äärimmäisen harvoin ääneen (taito, jonka haluaisin osata tehdä silleen nätisti ja hillitysti!), josta tuli mieleen, etten tietyissä tilanteissa voi sietää sellaisia valtavaan ääneen kaakattajia. Ihailen heitä, joilla on ihana, tarttuva nauru.


Josta tuli mieleen, että on puheääniä, joita kammoan. Kerroinkin sille yllätysvieraalle, että olen monesti sanonut: "Luoja minua varjelkoon, etten vanhuuttani ala ikinä määkimään enkä narisemaan". Vieraalla on erittäin miellyttävän pehmeä ääni ja hän artikuloi kauniisti. Siksikin juttelut ja keskustelut soljuivat miellyttävästi. Liian kovat, nasaalit, metalliset ja naukuvat puheäänet ahdistavat.


Tuosta pään sisäisestä kälätyksestä tulee mieleen tilanteet, joissa kävelen yksin jonnekin. Havannoin koko ajan ihan kaikkea! Osaan joskus harvoin vain kävellä, mutta useiten se menee näin: "kappas, maassa on kasvomaski - eikö ihmiset stana osaa laittaa niitä roskiin - tai no, onhan linnut voineet repiä niitä pois roskista - voi niitä lintuja, joiden jalkoihin ne kuminauhat ovat jääneet kiinni - tuo auto meni törkeästi punaisia päin, olikohan kuskilla kännykkä kädessä - ärsyttää jalankulkijat, jotka räpläävät puhelinta eivätkä katso eteenpäin - onpa kiva mainos bussipysäkillä - vaihtuukohan tuohon kohta vihreä valo - väistä oikealta.." ja papatus jatkuu tauotta. Onneksi ainakin toistaiseksi äänettömästi... 😁


Joskus päässä soi jokin kappale, korvamato. Sama biisi voi soida monta päivää. Tai monta kappaletta peräkkäin. Kutsun sitä jukebox'iksi, ja se on rasittavaa ainakin silloin, jos sekaan änkeää mainosbiisejä. ♫♪♪

Pyörittelin eilen illalla lankoja eikä siitä ollut tulla yhtikäs mitään. Tein sen toisen vasemman jalan sukan valmiiksi, mutta en ollut siihen lainkaan tyytyväinen. Jos en ole itse tyytyväinen, niin miten minä voisin antaa sellaisia sukkia kenellekään? En mitenkään! Niinpä purin molemmat valmiit (vasemmat) sukat kantapäihin saakka ja johan mieli helpottui. Nyt en koske niihin ennen kun minulla on joku selkeä visio. Sukkien toteutus oli/on jumissa kuin Krokon pää:


Otin sitten keskeneräisen sukan käsittelyyn. Aloitin sen Rovaniemellä ja äiti valitsi niihin kaksi väriä. Vaikka langat ovat 7veikkaa, niin ne ovat niin ohuet, että tuntuvat Nallelta. Sain sukan yöllä melkein valmiiksi ja päätin, etten tee mitään muuta ennen kun ne ovat valmiit. Jos saan tehtyä joskus valmiiksi, niin voisin postittaa sukat äidille ystävänpäiväksi... 💗

Tammikuu on usein tuntunut ihan järjettömän pitkältä, mutta johan ensi viikolla alkaa helmikuu!? Sää on harmaa, lämpötila nollassa ja maassa vettä sekä jäätä. Ei tunnu kovin talviselta.

Vainojen uhrien muistopäivää!

11 kommenttia:

 1. Koko blogi nyt luettu! Kyllä oot aikamoinen, ihan omin avuin ja omin ajatuksin oot tämän saavuttanut. Kuinka hienoa! Ja selvästi sinulle on muodostunut vakiseuraajat, joista monen kanssa olet myös ystävystynyt. Ei kaikki tällaiseen pysty. Ja tämän päivän teksti oli taas kovin hyvä, samaistuttavaa moni juttu. Oili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset, Oili! ♥
   Olet sinä urakan tehnyt!?! Tarkistin juuri, että StanstaLandiassa on 1762 kpl:tta julkaistuja postauksia, huh huh.
   Olen todellakin saanut blogin kautta näiden vuosien aikana Hyviä Ystäviä ja aika monia heistä ihan livenäkin tavannut. Kuinka rikasta! ♥
   Kiitos sanoistasi ja oikein hyvää tulevaa viikonloppua! :D

   Poista
 2. Taas kommentti katosi, nyt ihan oma kämmäys.. Juuri tänään tytär kertoi mulle, että on olemassa ihmisiä, joiden ajatukset ei muutu pään sisällä dialogiksi. En osaa selittää ilmiötä, vaikka ymmärsin sen (koska tytär osaa selittää hyvin). Ajatuksia on, eikä näistä ihmisistätiedä, että heidän ajatuksensa pään sisällä eivät ole sanoja. Todettiin, että miten helppoa tällaisen ihmisen on nukahtaa: tyhjä ajatuskupla pään päällä. 😀 Ilmiöllä on nimi, eikä se edes ole kovin harvinaista. Mulla EI ole sitä. 😄 Huomenna on jo perjantaina, meinaan siivota tämän läävän. Oikein rattoisaa iltaa sulle, lakas! -Hanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dialogi... tarkoitin kyllä monologia. Sen siitä saa kun yrittää elvistellä sivistyssanoilla.

   Poista
  2. Apua Hanni!?! 😳
   Ei muutu monologiksi (hih) eli ei siis muutu sanoiksi? Jos tuollaisia on, niin ex kuuluu niihin, koska hänellä EI KOSKAAN ollut mitään vaikeuksia nukahtaa heti, kun pää osui tyynyyn! (Ellei ollut työtapaamisia aamulla, niiden vuoksi ainoat poikkeukset!) Ei onnistu minulta!!! Silloinhan ne "parhaat" rallatukset syntyy. Ihan huippua on yleensä Rovaniemen reissun ensimmäinen yö. Lento menee niin nopeasti, ettei pää pysy mukana. Ai että, kun saisi silloin ne tekstit suoraan koneelle! Huh.
   Rattoisasta illasta tiedä, mutta kiitos! Olin koko illan väsynyt - varmaan raittiin ilman myrkytys, kun (ruoka)jonotin tunnin verran sateessa.
   Siivousintoa sinulle, lakas! ♥

   Poista
  3. Nimenomaan mun päässä ainakin on jatkuva monologi, ei yksittäisiä sanoja. Outo pää. Vai normaalia?

   Poista
  4. Ei sanoja? Minulla kyllä on sanoja vaikka muille jakaa. Liikaakin. Nyt vaan tämä outopää ei ymmärrä, ettei monologissa olisi sanoja? On kai siinä?
   Sinun normaaliudesta en nyt sano mitään, heh, mutta omani on vielä tältä päivältä kateissa: ensimmäisestä kahvimukillisesta vasta puolet nautittu...hörps. ;)

   Poista
 3. Yks mikä itseä aina hämmentää, on se, että kuulee ihmisten puheissa jotain ihan muita merkityksiä ;D Sitten alkaa itseä naurattaa, eikä toinen tajua yhtään, missä mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niiiiin ymmärrän tuon! Menee ihan samaan joukkoon vitsien kanssa, jotka joutuu selittämään ennen kun kuulija ymmärtää, kraakh! 😖
   (Nyt oli pakko käydä kopioimassa tuo hymiö, heh..)
   Sinullekin mukavaa pian alkavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Ai että sinulla on mahtava tapa kirjoittaa - uppouduin ja unohduin (keffekin jäähtyi ja loppu pannussa painui) kun omat filosofiset mietteet alkoi päänsisäisenä puheena tulla korviini. Niin kiva kun "jätit jälkesi" kommentin muodossa blogiini, niin osasin tulla vastavierailulle - kiitos - kommentit lämmittää aina mielen, pienetkin!!
  Mietin mitä mun ääni tekisi - sillä usein puh.myyjät ja tuntemattomat kysyvät, että onko äiti tai ketään vanhempaa kotona tai siinä lähellä, hih... no, tietenkin vastaan että ei ole....nauhoitettuna omaankin korvaan ääneni kuulostaa hieman lapselliselta, heh heh!!
  Toiset ottaa laulutunteja, pitäisikö minun ottaa myös jotain äänitunteja - no ei... itseni ja ääneni kanssa tullut vuosikymmenet toimeen, joten tällä mennään!
  Mutta siis - tulen toistenkin - nyt toivottaen mukavaa itsellesi mielekkäin tekemisten täyttämää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei, Repolainen!
   Kiitos itsellesi vastavierailusta sekä (kehuvasta) kommentistasi! ♥
   (Olen juuri kirjoittamassa postausta, johon liittyy vahvasti KAHVI - osasitko ennakoida?)
   Äänenhallinta on jännä juttu; niin puhuessa kuin laulaessaKIN. Olen tehnyt molempia enemmän tai vähemmän mikrofonin kanssa. Laulan puheääneen nähden yllättävänkin korkealta, kun taas bingon ja karaoken vetoäänet kuulostanevat kai lähinnä entisaikojen seksipuhelinääniltä. APUA, minäkö noin kirjoitin? Mutta totta se on.
   Leppoisaa lauantaipäivää ja tervetuloa uudestaan StanstaLandiaan! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!