tiistai 25. tammikuuta 2022

RuokaTesti 1/2022, osa 4.

Hei.

Kävin tietysti perjantaina siellä rokotuksessa. Kolmannessa siis. Oli ihan järkyttävä ytimiin menevä tuuli sekä liukasta, joten päädyin menemään ratikalla. Ajoitus ei olisi voinut mennä enempää viimetippaan (tai siis olin rokotuspaikalla 20 min etuajassa), vaikka olin sitä mieltä, että joko kelloni oli väärässä tai raitiovaunu etuajassa. Tälläkin kertaa, kuten ensimmäisellä, oli ilmainen kuljetus ratikkapysäkiltä rokotuspaikalle. Meitä oli kaksi, jotka hyödynsivät kyydin.

Näytin henkkarit, kiersin ison salin ympäri ja jäin turvavälit huomioon ottaen maski naamassa jonoon. Edessäni oli alle kymmenen henkilöä ja minuutissa selän takana yli kaksikymmentä. Koppi nro. 27, kaksi naista, joista piikittäjällä oli ihan törkeän jäätävän kylmät kädet. Kaksi edellistä saamaani rokotetta olivat Pfizer'iä ja tämä kolmas Moderna'a. Ei siinä kauaa mennyt. Jäin tietysti istumaan "saliin" sen vartin verran (ja mainitsin lähtiessäni henkilökunnalle, että "seinäkello siinä tilassa olisi kiva"). 😏

Kyytiauto lähti juuri nenäni edestä, joten päätin kävellä. Pyörsin siinä matkalla sen päätöksen olla käymättä Lidl'issä. Vaihdoin kohteen Triplan alimmassa kerroksessa olevasta ns. Pasilan vanhalle ostarille. Koitin rallattaa "älä osta mitään - et tarvitse mitään", mutta mukana ollut pieni reppu täyttyi silti.

Tämä oli minusta ihan 'kuningasajatus': kun en tykkää tomaateista enkä kurkusta, niin älä osta niitä. 😅 Salaatin voi tehdä niistä mitä syö. Ostin kaksi pussia tarjouksessa olevia jääsalaatteja (à 0,89 €).

Tarjouksessa olisi ollut paprika-mix, mutta kun en oikein välitä kaikenvärisistä paprikoista, niin löysin vahingossa ensimmäistä kertaa pieniä SIEMENETTÖMIÄ suippopaprikoita. Näitä haen vihanneslaatikon täyteen 'sitten joskus' enkä muita paprikoita enää ostakaan!!!

Tarjouksessa oli maustettuja salaattijuustoja kaksi purkkia kahdella ja puolella eurolla. Kiitos.

Miten se meni - juustoja ei voi koskaan olla liikaa? Viimeksi tällainen vastaava (tämä 750g/3,29 €) taisi kestää itselläni ehkä kuukauden (ja loput raasteeksi?).

Ostin minä myös viinirypäleitä.

Niin ja kaksi hillomunkkia eurolla. Ovat edelleen syömättä eikä silti ole edes kuvaa niistä... Eikä niistä kolmesta Kismet Dumlestakaan, jotka ovat edelleen samassa repussa... 👀

Kauppalasku teki 14,29 euroa eli 13.01. jälkeen olen TUHLANNUT 40,46 euroa!!! Puolessatoista viikossa!?? Enempään en hetkeen kykene!

Täällä on nyt sellainen "jännä tilanne", että törmäsin rokotuksesta tullessani erääseen puolituttuun ikäiseeni naiseen, jonka kanssa voisimme jutella tuntikausia päivästä viidenteen - ja melkein niin on mennytkin. Stansta ruokki perjantai-iltana yövieraan (joka 'tuhisee' tuossa parin metrin päässä edelleen..) sillä aiemmin kerrotulla laatikolla sekä omalla versiolla salaatista...

Ihan hyvät annokset, vaikka itse sanonkin.

Onpas ollut antoisia ja rankkojakin keskusteluita! Paljon! 💘  

Oletan, että molemmille varsin tarpeellisia. En tiedä miksi, mutta mainitsen silti naisen elävän pitkässä parisuhteessa ja puolisolleen tämä kyläily on oo ja koo.

Sain ystävättäreltä valkoisen tulilatvan! Kiitos!

Vaikka meillä on ollut todella mukavaa... 👈 tyhmä sana, kun olemme jutelleet kaikesta niiden oikeilla nimillä, niin odotan, että pääsen jäämään yksin. Alkaneena päivänä osaan sanoa, että "nyt". Älkää käsittäkö väärin.

Edesmenneen ex-vuokralaisen (Rakas!) nimipäivää! 😢

9 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Siemenettömät suippopaprikat täytyy pistää muistiin.

  Tuliko oireita rokotuksesta? Minulle tuli kuumetta seuraavana yönä ja heikko olo seuraavana päivänä. Käsivarsi kipeä pistoskohdasta. Sunnuntaina helpotti.

  Kävin eilen pasilan vanhassa lidlissä. Tuntui kivalta pitkän tauon jälkeen. Oletko ottanut Lidl Plussan puhelimeen? Me otimme. Sillä saa jonkin verran lisää tarjouksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita A.!
   Ei tullut muita oireita rokotuksesta, kuin kipeä käsivarsi ja sekin on jo ok.
   Siis samassa Lidl'issä kävitte, jossa minä kävin perjantaina piikin jälkeen, heh. En ole ladannut sitä sovellusta, koska koen käyväni sen verran harvoin ko. kaupassa. Ja koska vanha puhelimeni on usein tukossa muutenkin.

   Poista
 2. Siemenettömät paprikat ovat niin käteviä, koska ei tarvitse tapella ärsyttävien siementen kanssa. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten ei saa niitä siemeniä kukkapurkkiin. Kymmeniä��

   Poista
  2. Vanha rouva, tuo tuli huomattua! Enkä oikeasti aiemmin edes tiennyt tuollaisia olevankaan..! Nyt tiedän.

   Sebastian, sen verran voi ostaa tavallisia, että saa ikkunalle sen pienen "taimitarhan", heh heh... (Niistä muuten tuli paljon pikkukärpäsiä!)

   Poista
 3. Eli sait yllätysvieraan? En ole kuullut noista paprikoista, täytyy tsekata kaupassa. Ja hyvä, ettet saanut oireita rokotuksesta, jospa saadaan tämä korona vähitellen selätettyä. Alkaa väsyttää koko korona. 😑 -Hanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain yllätysvieraan, joka viihtyi luonani perjantaista tähän päivään. Neljä yötä alkoi suoraan sanottuna olla jo vähän liikaa, vaikka vallan mukavaa olikin.
   Paprikat ovat minullekin uusi tuttavuus. Siemenettömyys on mahtavaa! (Ja maku hyvä!)
   Enää ei ole edes käsi kipeä eli kolmas rokotus sujui ongelmitta. Todellakin väsyttää koko korona!

   Poista
 4. Hyvän näköiset ja herkullisen värikkäät ruoka-annokset!
  On teillä ollut ystävän kanssa paljon puhuttavaa kun yöksikin jäi, mutta niinhän se on, että silloin kun on halua ja tarvetta puhua niin siitä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - olivat hyvän makuisetkin! :D
   Oli todellakin PALJON puhuttavaa! Mukavaa, mutta välillä jo vähän raskastakin...

   Poista

Kiitos kommentistasi!