maanantai 25. huhtikuuta 2022

Nyt myös VanhatVihkot

Kuun viimeinen maanantai.

Samalla, kun laitoin aamukahvit 'tulemaan' tein vihdoinkin sen, mikä on ollut pitkään mielessä. Kaapissa oli kaksi avattua kahvipakettia. Saatuja kahveja, joista en tykkää. Lisäksi oli iänikuinen näytepussi tummaa Presidenttiä.

Tyhjensin kaikki isoon (1200g) lasipurkkiin ja sekoitin keskenään. Mahtaa olla hyvää, yök. Juon kahvini mustana, mutta jos joudun hädän tullen keittämään näistä, lienee syytä hankkia silloin maitopurkki. Tulipa mieleen, että aiemmin nettikirppiksillä vaihtui tavara usein kahvipakettiin. Tuskin enää näillä hinnoilla.

Tähänkö on tultu? Bujoilu (Bullet Journal) on teille monille varmasti tuttu juttu, ainakin Hannille. 😉 Bujoilusta löytyy tietoa kaiken kattavasti täältä. Kyllä minä olen ollut jo vuosia tietoinen, että rakastan listaamista, mutta toteutus on vähän niin ja näin. Muistetteko, kun laskin siivousvimmassa vietyjä roskapusseja? Juuri niin. Olen vuoden alusta asti merkinnyt, ensimmäistä kertaa, käyttämieni lankojen määrät "nätisti" vihkon reunaan.

Voisihan ne nätimmin/selkeämminkin laittaa? 😄

Juttu tuli mieleen siksi, kun kaivoin viime viikolla StanstaLandiasta päivät äidin positiiviselle koronatestitulokselle sekä rahilta putoamiselle. Helpompaahan se olisi, jos äitiin liittyvät tärkeät päivämäärät sekä asiat löytyisivät yhdeltä sivulta. Sairaalakäynnit, uusi tiedossa oleva lääkitys (eilen aloitettiin hetkellisesti OxyNorm) ja sen sellaiset.

(Äiti soitti juuri ja oli poikkeuksellisesti vihainen. Ressukalla on ollut lähiaikoina aivan liian paljon kipuja, ja koronan jälkitautina valtava väsymys. Huomenna olisi lääkäri eikä hän haluaisi mennä sinne, vaan olla kotona rauhassa. Sanoin, että "elä mene, mutta muista peruuttaa aika, ettei tule sakkoa". Puhelu loppui siihen, kun siivooja soitti ovikelloa. Senkin tiesin, että maanantaina kymmeneltä. Sanoin, että saat vapuksi siistin kodin ja äiti ilahtui: "ai niin, vappu".) 😘

EDIT. Kyllä äiti nyt aikoi mennä huomenna lääkäriin. Varmaan aiheellista. 💗

Listattavien asioiden määrä on loputon! Tehdyt käsityöt (niistä ei kylläkään juuri nyt pitkää listaa saisi), laivalla käynnit seuralaisineen ja vaikkapa hyttinumeroineen, tehdyt bingokeikat (seinäkalenterissa on ympyröidyt B:t), ruoka-avussa käynnit, merkkipäivät, jne.

Kaivoin tässä kohtaa helpoimmin löytyvän vihkon "menneisyydestä". Kirjoittelin ja piirtelin aikoinaan PALJON. Tietäisittepä kuinka paljon minulla oli erilaisia kyniä! Leikkelin kuvia sun muita lehdistä ja piirtelin mallista. Napsin niistä äsken muutaman kuvan, tässä sisäkannesta ensimmäinen:


Niinkin merkityksetön(?) asia, kuin se, että avaan tänään täyden tupakkakartongin. Aion merkitä päivän muistiin, jotta näen kuinka kauan se kartsa kestää.
😏 <-- siinähän se jo tuli.

Noita vihkoja on jossain täällä kymmeniä. Luulenpa, että suurimman osan voisi hävittää kertalukemisen jälkeen.

Tavallaan ne kai olivat sen ajan "bloggaamista", päiväkirjan pitoa.

Voisi olla avartavaa palata tekstien kautta niihin aikoihin, hyvässä ja pahassa.

Herttilei, vuosi 1996!?! Melkein kolmekymmentä vuotta sitten, ja silti melkein muistan tilanteen, kun kyseistä vihkoa täytin! Huh huh.

Mihin minä pääni taas pistänkään? Ensin ne kirjeet ja nyt heti perään vihkot - ei kuulkaa jutut lopu! 😆

Oli ajatus lähteä tänään kävelylle, mutta enpäs lähtenytkään.

Hyvää huhtikuun viimeistä viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Älä ihmeessä hävitä noita vihkojasi!
  Niissähän on sinun omaa historiasi. Minä aikanaan hävitin vanhoja päiväkirjojani ja nyt se harmittaa.
  Mukavaa vapunalusviikkoa!
  Aika hurjaa, että kohta on vappu. Juhannuskin ihan pian....
  T. Selja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   (Tämä kommentointilaatikko näyttää oudolta - tuleekohan oikein?)
   Aikoinaan hävitin teinikalenterit, kun luulin äidin lukevan niitä. Ne harmittaa, eikä äiti ollut niitä lukenut! Pitää nyt katsoa sitten, jos/kun näitä vihkoja lukee...
   Kivaa vapun odotusta! :)

   Poista
 2. Anoppi harrastaa kahvien sekoittamista, eikä se minustakaan ihan poissuljettu ajatus ole – jos siis kahvit ovat hyviä. Jos taas huonoja, niin eivät taida mennä minulta alas sen paremmin sekoitettuinakaan... :-(

  Olet kyllä tosi hyvä piirtämään ja muutenkin taiteellinen. Mä olen ollut aina surkea kaikissa luovuutta vaativissa jutuissa, joten ihailen sinua suuresti. <3

  Voi äitiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista kahveista en tykkää yhdestäkään, mutta ostin äsken litran maitoa ja kokeilen jossain vaiheessa, että osaisinko huijata itseäni sen olevan 'erikoiskahvia'. Suodatinpussiin vähän kardemummaa tms. Saas nähdä.
   Hyvästä niin tiedä, mutta ehkä se jotain taitoa vaatii osata piirtää mallista? Kiitos ihailustasi, hih.
   Äiti soitti juuri ja kertoi lääkärissä menneen "ihan hyvin". Mukana oli ihana omahoitaja ja lienee reissun paras juttu! ♥

   Poista
 3. Onpa tämä kommenttiruutu tosiaankin muuttunut. Oikein hyvä, että kuntosi koheni noinkin nopeasti ja toivotaan, että tuollaisia ties' mitä tautitilanteita ei enää tule. Jospa äidinkin tilanne menisi taas kerran parempaan suuntaan.
  On sulla aika hauskoja vihkoja. Minä kirjoittelin päiväkirjoja muistaakseni 13-vuotiaasta jonnekin 30-vuotiaaksi. Pari vuotta sitten luin ne vielä kerran lävitse ja silppusin sitten roskikseen. Kirjoittaminen oli omaa aikaansa eikä minulla niitä kirjoja ole ikävä, koska kaikki tärkeimmät muistot ovat muistissa.
  Minä en myöskään oikein tykkää tummaksi paahdetusta kahvista. Jospa saisit ne kuitenkin jotenkin käytettyä. Ja tosi kiva, että noin lähelle tulee kirpputori. Sulla saattaa löytyä sinne myytävää?!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tämä kommenttilaatikko näkyy teillekin outona? Miksiköhän mallia on vaihdettu, murisee muutosvastainen Stansta.
   Saattaa löytyä myytävää? Voiko vallata koko vastapäisen puiston yksin itselleen?
   Toivon tosiaan, ettei näitä vaivoja enää tule! Vielä on vähän oireita, mutta ne ovat viime viikkoisiin verrattuna hyvin lieviä.
   Äiti kävi lääkärissä ja kaikki ok. Nyt kuulemma ruokakin maistuu - vai johtuukohan se siitä, että pelkää muuten joutuvansa takaisin sairaalaan? Pääasia, että syö.
   Noita vihkoja on paljon!

   Poista
 4. Itse olen kokeillut monenlaisia kahvilaatuja . Halpiksiakin ym. Sekoitellut laatuja keskenään. Itse olen yllättynyt että on ollut ihan ok. Tietty pitää olla hyvä keitin sekä sopiva kahvin määrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väittäisin olevani keskitasoa parempi kahvin keittäjä (kröhöm), mutta huonosta saa tuskin hyvää mitenkään. Pitänee kokeilla tuota sekoitusta, mutta EI aamulla. Maito saattaa auttaa, kun en sitä muulloin käytä. Keittimeni on ihan perus ja kelpaa. ;)

   Poista
 5. Bujoilusta en ole ikinä kuullutkaan. Mutta nuo vihkot ovat niin mun makuuni (ehkä siksi, että itsekin olen moista taiteilua harrastanut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole kuullut? Oh hoh, mutta niin joo, et ole facebook'issa. Pitänee tässä jossain vaiheessa tutkailla vihkoja (ja kirjeitä) lisää...

   Poista

Kiitos kommentistasi!