tiistai 26. huhtikuuta 2022

Ruokaa sieltä - ruokaa tuolta

Jääkaappi, ruoka-apu ja kauppa.

Odottelen ruokajonoon lähtöä ja keksin kurkistaa, mitä jääkaappi sisältää. Näyttää yllättävän täydeltä siihen nähden, että ei siellä paljoa varsinaista syötävää ole. Margariinia riittää vielä moneksi kuukaudeksi. Vieressä on vajaa purkki salaattijuustokuutioita, joiden kunnosta en ole enää varma. Alahyllyllä on edelleen spagettia ja jauhelihakastiketta, jotka jo neljään otteeseen syötynä alkavat tulla korvista. Sitä on syötävä vielä kerran.

Keskihyllyllä on muutaman kananmunan ja loppujen viinirypäleiden lisäksi avattu rasia pippurituorejuustoa, tavallista juustoa sekä punaista soosia. Ylähyllyllä Lauantaimakkaraa, soijaa, punaista soosia, aina vaan vaniljakastiketta, vanhaa pizzajauhoa (vajaa tölkki) sekä minikokoisia hillopurkkeja.

Vihanneslaatikossa on kokonainen oranssi paprika ja jämät punaisesta sekä vihreästä. Nahistunutta persiljaa voi olla hankala enää hyödyntää. Heitin pois.

Jääkaapin ovesta löytyy ne mehut ja jugurtti. Palat voita ja margariinia, puolikas kuorittu sipuli, jalapeñoja, hunajaa, sitruunatiivistettä, tuubi tomaattipyrettä, vähän sinappia ja ketsuppia, salaatinkastiketta, mehutiivistettä, (vanhaa) juoksevaa margariinia ja vieläkin kaksi purkillista vaniljakastiketta. 😆

Saas nähdä, mitä jaosta saa tänään? Lisää lanttua? Varasin eilen netin kautta ajan Pelastusarmeijaan, mutta en ole vielä saanut vastausta. Aina ennen se on tullut saman päivän aikana - nyt ei. Toivon saavani ajan tälle viikolle, koska tarkoitus oli päästä sinne huhtikuun puolella.

Tekisi mieli perunoita. Ja salaattia.

No niin. Mikäs siellä oli seisoskellessa. Aurinko paistoi, mutta tuuli oli melkoisen kylmä. Jonon alkaessa liikkumaan, se teki sen tavallista ripeämmin. Ainakin minusta tuntui siltä. Nyt sain niin hyvät antimet, että melkein nolottaa kertoa niistä. Kerron kuitenkin. 😊

Sain taas ensimmäiseksi leivän. Sen antaja sanoi hymyn kera: "on pehmeää" ja minä siihen, että "ai, sä muistat". Siinä kuulemma oppii tuntemaan asiakkaat. Hyvää leipää sainkin!

Seuraavaksi tarjottiin litra luomumaitoa - teen tästä vihdoinkin riisipuuroa! Aiemmat kerrat jäivät aikomuksiksi.

Kahden banaanin lisäksi sai valita haluaako omenaa vai sitruunaa.

Kurkku on Närpiöstä ja pak choi Järvikylästä.

Lisää viinirypäleitä, nam.

Mihin/miten te käyttäisitte kaksi isoa herkkusientä? Ihanien chilien käyttöön en tarvitse vinkkejä. 😉

Kaksi pakettia kanan fileesuikaleita - ihan luksusta! Harmi vaan, että pakasteet olivat ehtineet sulaa sen verran, ettei niitä voinut laittaa enää pakkaseen. Käytän toisen pataan ja toisesta teen kastikkeen pippurituorejuuston kera. 😋

Mihin te laitatte mozzarellaa? Tomaatteja ei ole, enkä oikein pidäkään tomaatti-mozzarellasalaatista. Jotain lämmintä ruokaa ajattelin?

Kyllä minä niin arvostan sitä(kin), että tuolta saa lähes aina jotain herkkujakin. Tällä kertaa keksipaketin sekä kaksi laktoositonta banaanijogurttia.

Tällaisia Domino-keksejä en ole ennen maistanut:

Aivan loistava "saalis", eikö?!! 😃

Paluumatkalla kiersin kaupan kautta, koska ha-lu-sin perunoita. Oli sekin show, kun ensimmäinen pussi hajosi täyttäessä ja kassalla molemmat. Laitoin siis kaksi päällekkäin ja silti. Ostin isoja pottuja pataa varten ja pienempiä sellaisenaan keitettäviksi.

Kotona oli enää yksi sipuli sen puolikkaan lisäksi.

Taisi jäädä maito mieleen siitä kahvipurkista? Eiköhän tuo tule vaikka ihan vaan juotua, kun on laktoositon.

Rakastan tätä persikkarahkaa. 💛


Ostin hetken mielijohteesta vielä kotitestin. Eihän siitä mitään haittaa ole, jos lääkekaapissa on yksi varuiksi.

Sitten "pieni" kana-show, yök. Minun oli tehnyt jo pitkään mieli koipireisiä (enkä huomannut saaneeni juuri kanaa..), joten ostin paketillisen. Vasta kotona huomasin yhdessä koivista jotain outoa...

Hyi hemmetti! Nuo piikit!?! 😝 Yök.

Laitoin kuvat facebook'iin kysellen, että mitä nuo ovat. Yksi vastasi, että kananhampaita (heh) ja toinen, että pyrstösulkien tynkiä, yök. Paras vastaus oli kuitenkin tämä:

Sen verran kuitenkin ällötti, että aikani harkittuani laitoin kengät jalkaan ja kipitin takaisin kauppaan. Onneksi kassalla oli paikan mukavin henkilö, eikä jonoa. Hän ymmärsi hyvin ja sain vaihtaa paketin. Onneksi!

Ei se kuitenkaan ihan putkeen mennyt. Ostin samalla kaksi purkkia ruokakermaa ja vasta ulkona älysin ihmetellä, että miten niin yli neljä euroa? Kassalla jäi laittamatta se hyvitys. Palasin taas ja sain kolme euroa kolikkoina takaisin. No nyt.

Onneksi on ne suikaleet, ja onneksi koivissa on päiväystä toukokuun puolelle, ettei niitä ole kiire laittaa uuniin! Tänään en siihen kykenisi.

Laitoin juuri vähän perunoita kiehumaan, että saan syötyä jauhelihakastikkeen loppuun. Spagetti tökkii hetken. Kyllä näillä ruoilla ja pakastimen antimilla pärjään piiiitkään! Happy. 💙

Suunnitteletteko vapuksi jotain erikoisruokia?

17 kommenttia:

  1. Kyllä olet taas onnistunut saamaan hyvän ruokakassin. Minä olen käyttänyt mozzarellaa pitsassa ja piirakoissa. Täällä pidetty 4 päivää koronaa ja nyt on sen verran parempi olo ,että jaksaa kirjoitella tänne. Vappu suunnitelmia ei ole , levätään ja yritetään toipua miehen kanssa tästä taudista. Jotain helppoa ruokaa vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain kyllä mitä mainioimman määrän vaikka ja mitä! Vähän arveluttaa tuo mozzarella, kun en oikein tykkää siitä. Kokeilen johonkin kumminkin.
      Voi ei, ihmiset sairastaa koronaa tosi paljon, vaikka siitä ei enää puhutakaan samaa määrää kuin aiemmin. Lepoa, vointeja sekä pikaista paranemista!!!

      Poista
  2. Herkkusienet tunget täyteen aurajuustoa, kietaiset ympärille pekonisiivun jos sellaista on ja paistat uunissa.
    Aurajuustolla ei voi mikään ruoka mennä pieleen.
    T. Selja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, Selja!
      Pekonia olisi pakkasessa, mutta homejuusto puuttuu... Hyvä, kun muistutit pekonista - sitä on kaksi pakettia ja nekin voisin höydyntää johonkin. Nyt alkoi tehdä mieli homejuustoa! ;)

      Poista
  3. Tuo kanajuttu on järkyttävä, reppanalla TEHOtuotannossa tullut geenivirhe. Juuri esim. tuon takia en ole syönyt lihaa yli 10 vuoteen. Eläimet tuotannossa, ihan järkyttäviä videoita nähnyt.

    VastaaPoista
  4. Ei tuossa mitään geenivirhettä ole. Kone leikannut vähän väärästä kohtaa ja pyrstösulista jäänyt osat "kiinnikkeistä" irtoamatta tms. Ei todellakaan näytä kivalta, mutta ei ole aikanaan vaikuttanut eläimen elämään. PEACE.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä siis vastauksena anonyymille. Taitaa Stanstan silmät olla vielä vasten tyynyä... ;)

      Poista
  5. Oikein hyvää ja käyttökelpoista tavaraa olet saanut ruoanlaittoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tein just kastikkeen ensimmäisestä suikalepaketista. Hyvää tuli!

      Poista
  6. Jaahas, nyt näkyy mullekin jotenkin outona kommenttikenttä. Siis tuo sun facen kommentti oli hauska, ja vitsi. Ei kai nyt kukaan luule, että hieman huonosti leikattu broileri on geenimanipuloitu 😆 Mutta sait kyllä taas hyvät ainekset jakelusta, varmaan kaikki tulee käyttöön. Mozzarellaa itse viipaloin tomaatin ja basilikan kanssa sellaisenaan syötäväksi, mun herkkua. Ja pizzan päälle myös laitan, en oikeastaan muuhun. Yritän saada kommentin lähtemään, teksti hukkuu oudosti sitä mukaa kun kirjoitan.. äh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tämä kommenttilaatikon uusi muoto on kummallinen. En tykkää, mutta kommenttisi tuli hyvin perille, kiitos!
      Facen kommentti oli kirjoittajansa näköinen ja sehän ei tietenkään täällä välity. En ajatellut kenenkään ottavan geenimanipulointia vakavasti, pahoittelut siitä!
      Oikein hyvät ruoat sain! Saas nähdä mozzarellan kanssa, kun en oikein tykkää siitä enkä tomaatista (jota ei nyt olekaan). Jotain haluaisin keksiä, joten pitää tutkailla nettireseptejä.

      Poista
  7. Mozzarela maistuu hyvältä ruisleivän päällä.

    Nauretaan täällä ääneen geenibroilerillesi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä - pitänee testata, kun ruisleipää löytyy kyllä.
      Kot-kot-kot! :D

      Poista
  8. Mahtavan saaliin sait, onnittelut! <3

    Jäin miettimään, että olisikohan nuo kanat voinut kypsentää ja pakastaa kypsentämisen jälkeen... Niin ei olisi tarttinut käyttää välttämättä kerralla kaikkia. Kypsennetyistä kanoista olisi voinut tehdä myöhemmin vaikka pizzaa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Loistosaalis!
      Tein tänään ekasta rasiasta suikaleita kastikkeen (postasin siitä just) ja toisesta meinaan tehdä huomenna pataa. Ehkä laitan lopun kastikkeen pakkaseen. Padan resepti ei ole vielä ihan selvillä, kun mielessä on ainakin kolme eri tapaa tehdä se. On lanttua, porkkanaa, ne herkkusienet, paseerattua tomaattia, itse tehtyjä kanaliemikuutioita pakkasessa, jne. Ei ehkä kaikkea samaan pataan? ;) Mutta kiitos vinkistä - ehkä teen niin niiden koipireisien kanssa.

      Poista
  9. Mahtavaa kaikkea olet saanutkin ruokajaossa.
    Nam rahka on niin hyvää ja viinirypäleitä alkoi niin tekemään mieli,pakko ostaa loppuviikosta. Popsin sit koko rasian yleensä yhteen soittoon,kun vauhtiin pääsen😂
    Hertsis mitä nuo piikit ovatkaan kanassa😨 onneksi sait vaihdettua ne,niin olisin minäkin tehnyt.
    Ihanaa loppuviikkoa ja vapun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan huikea "saalis"!
      Edellinen rypälerasia meni kahdessa tai kolmessa osassa, toisen jätän loppuviikkoon.
      Kyllä niin pisti vatsassa vellomaan ne piikit, etten voinut olla menemättä vaihtamaan, yöks. Tästä lähtien katson rasian kaupassa TARKKAAN!
      Kiitos ja samoin sinulle! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi!