keskiviikko 18. toukokuuta 2022

Yllätänkö: ruokaa ja kokkailua?!

Hei.

Hetken mietin, että kirjoittaisinko eilisestä ruokajonottelusta vai laivareissusta. Päätin edetä peruuttaen eli jonotus ensin. Tulin laivalta pidempää reittiä käyttäen kotiin tyhjentämään repun ja vaihtamaan farkkutakin tilalle toppatakin, joka ei edelleenkään ollut yli tunnin paikallaan seistessä liikaa. Jalkoja ja selkää särki, mutta muuten jonossa seisominen oli ihan ok.

Mies leipien luona valitteli, että leipää oli tällä kertaa vähän. Olin onnekas, koska sain paketillisen pehmeitä kaurapaloja. Vähän hihitytti (yhdestä toisestakin syystä), että leipäpussissa mainittiin Palloliitto näin jääkiekon MM-kisojen aikaan... 😉

Laktoositonta 👍 maitojuomaa sekä...

...oi jee, kananmunia! 👌

Suippopaprikoita (niistä niin tykkään!) sekä omenoita.

Jotain tuoretta ja vihreää teki mieli, ja kappas. 💚
(Suom.huom. ruukkusalaatti mix sekä herneenversoja)

Vielä pieni rasiallinen vadelmia, oi että. 💓

Ehkä ihan paras oli tämä puolijäinen possupaketti, vaikka en varsinaisesti sikaruoista niin tykkää. Syön kyllä, kuten kohta näette. 


Ei millään pahalla, mutta MIKSI kaikkiin marinadeihin tungetaan valkosipulia? Söin sitäkin, vaikka en tykkää, ja vatsakin tietää sitä saaneensa... ("kivoja" kouristuksia on ollut vielä tänäänkin - syön kyllä maustettua ruokaa, mutta vatsa eikä suu oikein siedä valkosipulia, harmi.)

Meinasin jo loikata noiden paistamiseen, mutta palataan sinne seurakunnan hävikkiruokajakeluun. Sain valita haluanko kaalia, perunoita vai porkkanoita. Perunoita on, ajattelin. Kaalista tulee aina niin paljon syötävää, että sinkulle iso kaalinpää saattaa olla liikaa. Valitsin multaporkkanat.

Sain kahvin, joka on nyt jääkaapissa.

Paistopussin.

Sekä hiusnaamion...

Apua auttakaa - miten tällaista käytetään?

No, tulin kotiin ja oli selvää, että oli ryhdyttävä ruoan tekoon. Lihat vaativat aikaa sulatakseen, joten aloitin perunoista. Hyi minua, tämä saamani säkki oli jäänyt "vähän sivuun".

Itivät jo, mutta mitäs sitten?

Olivat sen verran pehmeitä, että päätin kuoria ne.

Pilkoin ja keitin ja...

...tein niistä muusin.

Koska olin keittänyt maanantaina kananmunia eväsleipien väliin ja jättänyt niistä kaksi jääkaappiin, niin tein kananmunakastiketta. Olen ennenkin maininuut siitä, että tuo herkku on aivan liian aliarvostettua. Ja edullista tehdä.

Possupiffit olivat sen verran isoja, että päätin paistaa ensimmäisen itsekseen ja siitä tulikin paras.

En koskenut vielä "vihreisiin" ja niin sain syötyä italiansalaatin loppuun.

Hmmm. 😋 Ei vaan nam.

Jälkiruoaksi lisäsin vadelmia vanhan jälkkärin sekaan. Ei se ehkä ollut enää parhaimmillaan, mutta syötyä tuli.

Toki paistoin vielä ne kaksi muuta pihviä, mutta ei niistä tullut yhtä hyviä, kuin siitä ensimmäisestä.

Noista on puolitoista sitkeää jäljellä. Ajattelen tässä 'nirhata' ne mahdollisimman pieniksi ja sekoittaa muusiin. Sekaan kananmuna ja sitten vuoassa uuniin. Mitä muuta mukaan - se selviää kohta, kunhan menen keittiöön...

Koska tänä iltana on (vähän pelottava) matsi Ruotsia vastaan, niin laitan tähän nämä MP:n minulle laittamat oivat Fingerporit.

Voisinpa mennä illalla baariin katsomaan matsia, mutta nyt siihen ei taida olla varaa. ONNEKSI Suomen pelit näkyvät Maikkarilta, koska minulla ei maksullisia kanavia ole! (Ja alla olevasta kuvasta poiketen siis Ruotsi - olkoon samat kynnet!)

No kiva; piiitkä puhelu ystävätär A:n kanssa ja toinen äidin, joka kertoi tänään saaneensa tilaamani pyörätuolin. Loistavaa! 💗 Helpottaa hänen huomista sairaalakäyntiä huomattavasti. Päästään ensi viikolla lammelle.

Maha kurnii siihen malliin, että pitää pistää villasukat kohti keittiötä. Alle kaksi tuntia matsin alkuun, u-huu. 😄

Tsemppiä iltaan! 👍👌👍

13 kommenttia:

  1. Voi nam vadelmia, ne ovat niin herkkuani mansikoiden lisäksi. Meillä pari puutarha vattupuskaa, hyvä kun ehtivät kypsyä kokonaan minä olen ne jo popsinut heh!
    Kaikkea saitkin jaossa.
    Minähän vilkutan sinulla taas ensiviikolla ,kun pyyhällät meidän yli. Ihanaa pääsette kärryttelemään sinne lammelle.
    Leppoisaa matsi iltaa sinullekkin!
    Jee kiva otit merikuvia ,miten niin rakastan meren ääretöntä kauneutta. Täällä on järviä onneksi, olisin kuin "kala kuivalla maalla" jos vesistöä ei olisi lähelläni. Olenkohan ollut entisessä elämässäni kala kenties heh!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hih, itse olen ainakin horoskoopiltani. ;)
      Jäin näemmä säveltämään ruoan kanssa niin, että kipitän olohuoneen ja keittiön väliä. (Matsi alkaa ihan kohta)
      Oli kyllä antoisa jako - kannatti mennä!
      Ihanaa, vilkuta! ♥ Ennen puolta päivää...
      Merikuvia on paljon. Sinua ajatellen.

      Poista
  2. Vähäsen hymyilytti tuo hiusnaamio ruokien joukossa, toivottavasti joku ei luule sitä syötäväksi kun on vielä vadelman kuvia purkissa...
    Hiusnaamiohan on sellainen vähän tymäkämpi hoitoaine.
    Pesun jälkeen hiero sitä pyyhekuiviin hiukt. Seljasiin ja anna vaikuttaa purnukan ohjeen mukaan.
    Mulla on ollut tuon sarjan tuotteita ja olen tykännyt, luonnonkosmetiikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, eipä tullut mieleen. Siis ne vadelmat purkissa. Testaan naamiota tänään. (Ohjeet tuppaavat olemaan niin pienellä, että pitää turvautua kännykkään: ottaa kuva, jotta saa suurennettua luettavaan muotoon..)

      Poista
  3. Höh mitä kirjoitusvirheitä. Hiero aine siis hiuksiin.
    Ja kiva kun ruokajakelusta saa tuollaista pikku ekstraa, ainakin naisille. t. Selja

    VastaaPoista
  4. Ulrika50v.blogspot.com19. toukokuuta 2022 klo 10.54

    En suosittele syömään ituneita perunoita, voi tulla pääsärky ja ripuli. Itäneissä perunoissa on myrkyllistä ainetta, en nyt muista aineen nimeä... googlaamalla selviää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stanstan perunoiden idut näyttää pieniltä. Vasta jos niissä on pitkät idut, kannattaa jättää syömättä. Löytyy googlaamalla esim Ruokaviraston sivulta tieto. Mie käytän aina huoletta vähän itäneet perunat, ei niistä mitään oireita ole tullut.

      Poista
    2. Ulrika50v.blogspot.com20. toukokuuta 2022 klo 11.51

      Solanine on myrkyn nimi. Kaikki syö ihan mitä haluaa, en välitä. Postauksessa oli kysymys :mitäs sitte? Vastasin siihen :-) Mutta minä katon mitä suuhun pistän, sinne ei mene mitään paskaa :-D
      Kivaa viikon loppua <3

      Poista
    3. Kiitos huolenpidosta, Ulrika50v.! En tiennyt tuollaisesta myrkystä, mutta en jätä noin vähän itäneitä perunoita käyttämättä. (Olisipa parveke, niin laittaisin muutaman multaan!?) Pitäisi tehdä PIAN jotain niistä lopuista... Oli tosiaan kysymys - kiitos vastauksesta!

      Hanni, sama. ;)

      Poista
    4. Ulrika50v.blogspot.com20. toukokuuta 2022 klo 13.42

      <3

      Poista
  5. Enpä ollut tuotakaan tiennyt, että itäneet perunat ovat myrkyllisiä! Tässä vielä Eviran sivulta ohjetta, jos joku miettii:
    "On kuitenkin olemassa myös tarkka raja, jonka avulla määritellään perunan käyttökelpoisuutta: Ruokaperuna katsotaan laadultaan vialliseksi, jos perunaan on kehittynyt yli 5 millimetriä pitkiä ituja. Eviran sivuilla todetaan, että jos idut ovat siis tätä pienempiä ja peruna tuntuu muutoin kovalta ja käyttökelpoiselta, sen voi kuoria ja käyttää." Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos infosta, Anna!
      En minäkään tiennyt myrkyllisyydestä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!