keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Puoli pakettia maksalaatikkoa

Eino Leinon päivän viimeistä tuntia.

Onhan ollut päivä! Olen maannut aamusta asti ihan koko päivän. Katsonut telkkarista kaikkea ja torkkunut välillä. Yleensä tällaiset päivät ovat osuneet maanantaille.

Äiti on soittanut tänään kolme kertaa. Hänellä ei ole kuulolaitteita mukana, joten puheluita ei voi kutsua keskusteluiksi. Muutenkin hän vain hölpöttää samoja juttuja joka puheluissa päivästä toiseen. Tänään poikkeuksena oli se, että kertoi Poikani soittaneen. HYVÄ. Samat jutut siitäkin puhelusta kahteen kertaan. 

Pyysi taas olemaan surematta etukäteen, mutta eihän se kukkokaan käskien laula ja niin edelleen. "Koita levätä lapsi-rakas" ja niin tämä viisikymmentäviisi vuotias lapsi on tänään tehnyt. Paitsi, että puhuttiin hetki sitten taas Naapurittaren kanssa tunnin verran.

Palaan ruoka-aiheeseen sen verran, että ostin sunnuntaina bingon jälkeen (vessapaperia sekä) -30% maksalaatikon. Söin vähän silloin sunnuntai-iltana MP:n grillaamia isoja herkkusieniä pekonilla ja juustolla (yhden) sekä pienen palan makkaraa. Olen syönyt kolmen vuorokauden aikana maksalaatikosta puolet ja veikkaan, ettei loput ole enää syömäkelpoista einestä.

Taisi olla maanantai, kun otin pakkasesta leipää ja leikkelettä. Olen syönyt kaksi palaa leipää ja kolme siivua filettä. Tänään en mitään.

Äidin tilanteen lisäksi vatvon raha-asioita. Unohdin laittaa viime kuun puolessa välissä toimeentulotukihakemukseen tiliotteet liitteeksi. Toimitin ne ennen annettua määräpäivää, mutta rahoja ei näy. Vuokra maksamatta, kun rahat tilillä ei riitä. Puhelinlaskun maksoin vuokrarahoista, ettei yhteys (Rovaniemelle varsinkaan!) katkea. Pitää aamulla selvittää yksi, jos viideskin tärkeä asia!

EDIT. Aloinpa nyt puolen yön aikaan näpyttelemään lisää: olen toimittanut Kelaan tilitapahtumat - en tiliotteita. Siksi saan perjantaina yli puolet vähemmän tukea, mutta ne riittää vuokraan, HUOHHH. Toki teen valituksen korjauspyynnön oikeine liitteineen NYT. Ehtisipä niistä tulla päätös ja rahat ennen Rovaniemelle lähtöä!!!

Ja ne tiskit on tiskaamatta edelleen. Olisikohan huomenna aika alkaa heräämään ja toimimaan? Löytäisinpä voimaa siihen!!! Tai siis pakkohan se on, kun perjantain bingo lähenee ja niin edelleen. Ihmisissä on kuulemma yllättävän paljon voimia silloin, kun niitä tarvitaan? Nyt tarvitsisi löytää taas omani.

Että näin!

10 kommenttia:

 1. Voima halaus sinulle❤️ ja äidillesi.
  Luota siihen lauseeseen "asioilla on tapana järjestyä"

  VastaaPoista
 2. Eino Leinolla oli ihania runoja mutta elämä ei aina ole niin runollista, etenkään rahahuolien keskellä. Edelllisen kommentaattorin tarjoama lausahdus on viisas, asioilla on todellakin taipumus järjestyä. 💙 Suomi on hyvä maa, täällä on saatavilla monenlaista apua kun vaan katselee ja pyytää 🇫🇮 Voimat välillä vähissä mutta kummasti niitäkin löytyy kun on kiperä paikka. Voimme vajota sängyn pohjille mutta lopulta nousemme kuin aurinko 🙂☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on lukenut (ja siteerannut) paljon Leinoa, aina. ♥
   Onneksi saan aamulla maksettua vuokran - sen maksamattomuus on lisännyt ahdistusta. Tuli tuosta avun saamisesta mieleen, että erityissos.tsto on maksanut matkaliput Rovaniemelle kerran vuodessa enkä ole vielä tänä vuonna hyödyntänyt sitä. Tulevan reissun (neljäs tänä vuonna) jälkeen tai aikana pitänee tehdä hakemus sinne, koska oletan, että seuraavan kerran on mentävä Rovaniemelle nopeammin, kuin kahden kuukauden päästä. (Kiitos vinkin antamisesta, tavallaan!)

   Poista

 3. En voi sanoa olevani iloinen siitä, että jollain muullakin on paska päivä. Onhan tätä päivää vielä jäljellä ja ehkä se vielä iloksi muuttuu. Tai ei ehkä iloksi, mutta vaikkapa paremmaksi.

  Nyt olen niin uupunut, että luen postauksesi loppuun myöhemmin. Niitä on mukava lukea vaikkakaan ei sinun huolistasi, mutta kuitenkin.

  Minua uuvuttaa nyt kaikki; lasten asiat ja jotkin epäonniset sattumat. Kuinkapa muutenkaan, jos on syntynyt perjantaina ja 13. päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Mummeli!
   Voimia ja parempia päiviä toivotellen!

   Poista
 4. Ompa sinulla nyt harmia ja surua. Kaukohalaus täältä! Koville varmasti ottaa, kun ei pääse paikan päälle, äitiäsi katsomaan. Ehkä sinun tosiaan pitäisi käydä lääkärissä sen oman olosi suhteen, vaikka se tiukoille ottaakin. eihän mikään apu tietenkään surua ylitä, eikä pidäkään. Suru on vaan elettävä.
  Minä näin muutama yö sitten unta, että vuosi sitten kuollut isäni tuli unessa minua halaamaan. Oli oikein hyväkuntoinen, kuin ennen vanahaan. Tuntui hyvältä tuo uni.
  Toivottavasti äitisi saa tarpeeksi kipulääkkeitä ja oloa helpottavaa. Onneksi se naapuri on siellä päässä ja informoi sinua. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaukohalauksesta! ♥
   Onneksi Roi-reissuun ei ole enää pitkä aika! Ja onneksi ON se Naapuritar miehensä kanssa! ♥ Olivat käyneet nyt illalla katsomassa äitiä ja sain kuvia, kuten melkein joka käynniltä. Äiti saa Oxynormia ja Targinitia (en tiedä kirjoitinko oikein, mutta tunnistat kyllä) lähes niin paljon, kuin tarvitsee. Hyvä niin!
   Ihana tuo tapaaminen isäsi kanssa unessa! Minäkin olen tavannut omani muutaman kerran unessa kuuden vuoden aikana. Tällä hetkellä vähän pelottaa, että isä tulee uneen äitiä noutamaan... Jos tulee, niin tulisipa niin, että siitä jäisi lämmin olo!

   Poista
 5. Välillä on ihan hyvä pitää kunnon löhöilypäivä, tuntuu sitten elo taas seuraavina päivinä paljon mukavammalta.
  Olen kyllä niin onnellinen kun pääsin vihdoin eläkkeelle pitkästä työttömyysputkesta. Aina kuun alussa on sama varma tulo eikä tarvitse enää taistella eri toimistojen ja lippujen ja lappujen kanssa. Joissakin asioissa vanhenemisesta on hyötyäkin.😆
  Hyvää kesänjatkoa sinulle.🌞🌞🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sude!
   Minulla noita löhövuorokausia kertyi neljä. Johtui äitini tilanteestakin, mutta myös raha-asioista. Juuri maksoin vuokran ja se helpottaa. Muita laskuja ei tälle kuulle ole, kun maksoin jo aiemmin puhelinlaskun. Onneksi Kelahommat hoituu netissä, ettei tarvitse enää tulostaa papereita ja kuskata niitä paikan päälle. Eläke kelpaisi minullekin iästä huolimatta, koska en pidä todennäköisenä työelämään siirtymiseen.
   Mukavaa kesäjatkoa virkkaajallekin! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!