lauantai 19. marraskuuta 2022

- kuittia?

KYLLÄ, kiitos!

Ajauduin kauppaan ulkona olleen mainoksen uhrina. Kaksi Aurajuustoa viidellä eurolla.

Onneksi otan ja säästän nykyään kuitit kotiin saakka. Siitä huomasin, että minulta oli peritty enemmän.

Palasin kyseiseen kauppaan selvittämään asiaa. Myyjä kävi katsomassa mainosta ja totesi tarjouksen päättyneen jo kuudes päivä, mutta koska mainos oli edelleen paikallaan, niin sain euron ja neljäkymmentä senttiä takaisin.

Eihän se tavallaan paljoa ole, mutta samalla sen voi ajatella vaikkapa niin, että pussillinen lihapullia maksoi saman summan. Niistä tehtyä kastiketta riitti kolmeksi päiväksi. 😏

Helsingissä sataa parhaillaan ensilunta...

Saas nähdä paljonko sitä tulee ja kauanko se pysyy maassa.

Valoisampaa lauantaita!

12 kommenttia:

 1. Minulla on tapana syynätä kuitti heti kun olen sen näppeihini saanut. Aina välillä on jäänyt joku alennushinta huomioimatta ja todellakin jään oikaisemaan asiaa vaikka miten pienestä summasta olisi kyse.
  Ja jos hyllyssä lukee tarjoushinta, mutta kassalla sanotaan ettei se ole voimassa, on kyseinen tuote myytävä sillä alennetulla hinnalla. Tästäkin olen usein jäänyt vänkäämään. Mutta ruoka ja kaikki muukin on niin tuhottoman kallista muutenkin. Ihanaa kun satelee lunta, tekee maisemasta paljon valoisamman. T. Selja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki itsekin syynään kuitin jo kassalla, mutta varmuuden vuoksi olen opetellut nappaamaan sen mukaan, niin voin katsoa kotona, jos kaupassa on jäänyt tekemättä niin. Joskus on selän takana sen verran jonoa, etten tohdi jäädä tukkeeksi. Kauppa/kaupat sijaitsee viereisen talon takana, joten niihin on helppo palata.
   Lumen tuoma valoisuus on tervetullutta. Se vaan muuttuu täällä nopsaa sohjoksi, jota en kaipaa.

   Poista
 2. Tytär on naureskellut mun hintatietoutta, kun on ollut mukanani kaupassa. Silmäilen ostoskärryn kassalla ja osaan melkein sentilleen kertoa, paljonko ruoat maksaa, ostan siis viikon ruoat kerralla. Paitsi että en osaa enää, yhteissummaan on lisättävä aika paljon euroja, etenkin kun mun ruoka on noussut suhteessa vielä enemmän. Mutta ei auta valittaa, meillä on ruokaa, lämmintä vaatetta, koti, eikä kukaan tähtää ohjuksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo loppuosa on niin totta!
   Voin jotenkin hassusti kuvitella teidät kaksi yhdessä kauppaan, hih. Mulla on edessä (vaihteeksi) pakastimen tyhjennystä. Onneksi on nuo homejuustot! ♥

   Poista
  2. Siis se mun kanapata oli taivaallista. Parasta siinä oli pitkä haudutus ja kastike jossa oli homejuustoa ja RUOKAKERMAA. 😀

   Poista
  3. Tulee nälkä - tosin en ole kyllä vielä mitään tänään syönytkään...

   Poista
 3. Mä olen ihan pudonnut blogistanian kelkasta, mutta täytyy varmaan käväistä lukemassa menneet postauksesi, jotta pääsen jyvälle, mitä sinulle kuuluu. Toivottavasti hyvää! <3

  Lumentulo taukosi ainakin täällä rannikolla, ja saa nähdä, milloin se taas jatkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvää kuuluu, kiitos! ♥
   Parasta varmaan äidin uusi loppuelämän koti, jossa hän viihtyy. Sade loppui täällä muutaman kilometrinkin päässä. Ei kaikkia kerralla.. ;)

   Poista
 4. Minä otan myös aina kuitin mukaan ja muutaman kerran on myös jäänyt tarjoushinta kassalta noteeraamatta. Kyllä se pitää selvittää ihan periaatteestakin.
  Täällä on hirmuisen tuulen mukana tullut vasta ihan muutama lumihiutale. Ehtisikö se sade tänne vasta yöllä tai huomenna.
  Mukavaa jatkoa viikonlopulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Juurikin se periaate. Täällä pyryttää. Ei se, mutta himputin kylmä tuuli. Eilen illalla ja tänään aamulla laiva keinutti poikkeuksellisen paljon...

   Poista
 5. Minä kanssa katson kuitin läpi siinä kassalla. Ennen katsoin kuitin vasta kotona, mutta kun lähi-Lidlin kuiteissa alkoi olla liian usein virheitä, aloin syynätä kuitit läpi jo kaupassa. Kotoa en myöskään usein saanut aikaiseksi palata kauppaan selvittämään virheellisiä veloituksia. En tiedä miksi (?), mutta minua jotenkin hävettää alkaa mennä sanomaan vääristä veloituksista. Olen kuitenkin karaissut itseni, ja nykyään sanon ihan joka kerta asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinä! Mielestäni kannattaa (ja pitää) korjata väärät hinnoittelut, kun ruoat ovat muutenkin kallistuneet!? Itselläkin saattoi ennen vähän hävettää - ei enää.

   Poista

Kiitos kommentistasi!