maanantai 23. tammikuuta 2023

Jälleen se aloittaminen á la keittiö

Koitan motivointipostausta...

Klo. 17:15

"Eihä se ole ku alakaa, tiijjät itekki". Otin eilen illalla kilon jauhelihaa pakkasesta jääkaappiin sulamaan ja ajattelin, että 'heti huomenna' olisi koko päivä aikaa kokkailla. Olenko alottanut? En. "Mee ny hyvä ihiminen sinne keittiöön, ku sulla on semmonen ja ne tykötarpeetki. Aloita ees!". *Stansta siirtyy vähän mutisten kohti keittiötä*

Klo. 18:15

Keittiössä haisi jo home. Kyllä minun nenäni sen haistoi, vaikka sieraimia on joskus käytetty muuhunkin, yök. Roskis ja ruokien jämät. Aloitin pilkkomalla kasan pahveja. Siihen meni aikaa. Jatkoin ruokapöydän raivaamisesta, ja voitteko uskoa, että sen tekemiseen pontta antoi 'kaikkien' laittamat tulppaanikuvat?! 🌷

Minulla vaan näyttää olevan paha tapa laskea käsistäni kaikkea just siihen, mihin mahtuu. Kuvassa on jo pari astiaa ängetty pöydän reunalta tiskipöydälle. Sainpas tyhjäksi ja pestyä.

Pöydän pinta on vuosien saatossa saanut ns. osumaa. Pitäisi hankkia uudet tabletit tai liina...

Nyt lähden viemään roskia ja sitten on tiskien vuoro. Ei taida ihan vartissa onnistua? 🙈

Klo. 19:42

Tiskaaminen itsessään kesti puolisen tuntia, mutta urakkaan meni kolme varttia, koska jäin hinkkaamaan hellaa... (tummat läiskät ovat vettä)

...ja kaakeleita. Nyt tohtii jatkaa sotkemista..? 😆

Nostin jo pöydälle sen kilon jauhelihaa jääkaapista, joten tutkailen kuukkelista pari mielessä olevan ruoan ohjetta ja palaan keittiöön. Niistä toisella kertaa, jotta ehditte poikkeamaan muidenkin blogeissa. 😉

Seuraatteko te Salattuja elämiä? Sarja palasi tänään tauolta, mutta onneksi minulla on tallentava digiboxi, niin en hyydy istumaan ja seuraamaan, vaan palaan keittiöön. Palkinto kai sekin on keittiöillasta sitten, kun on valmista makaronilaatikkoa ja Salkkarit.

Maanantai-iltaa!

10 kommenttia:

 1. Kylläpä jaksoit puunata hohtavan siistiä!

  Salkkarit eivät osu suoneeni, tosin mahdottoman vähän tulee muutenkaan televisiota katsottua. Lähinnä urheilua 🤭😂. Eihän se ole noloa?

  Oikein mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ei ole noloa. Just tulin pois keittiöstä ja söin. Viimeinen ruoka muhii vielä uunissa, phuuh. Tiskasinkin vielä kolmannen kerran, jotta aamulla tiskipöytä on yhtä tyhjä, kuin kuvassa.

   Poista
 2. Jee hyvä sinä, olet palkintosi ansainnut.
  Täällä yksi salkkari fani, varmasti joka jakson katsoneena. Ja joka perjantai ilta alkaa, että me lastaudutaan olkkarin sohvalle ja C-Moresta ahmitaan koko viikon jaksot yhteen soittoon.
  Mukavaa viikkoa ja kivoja puuhasteluja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kuten juuri yllä kirjoitin, niin söin ja katson Salkkareita. Mulla oli monta vuotta välissä, etten katsonut ollenkaan. Eipä siinä tavallaan juonesta putoa, luulisin. (Kysyn, jos jotain tulee mieleen..)

   Poista
 3. No saitpa paljon aikaan! Salkkareita mie oon katsonut yhdestä jaksosta pätkän, kun ystävän tytär, sairaanhoitaja, näytteli siinä jaksossa sairaanhoitajaa. 😃 Hahmoista ja juonesta en mitään tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, yllätys... (Apua, keittiöstä tulee tuoksu, hetkinen..) Tuli punasävyisiä "näetkö naamoja"-tyyppejä iki-ihanalle emalivadille. Mausta ei mitään tietoa vielä (sipuli unohtui matkasta).
   Vielä uskallan syödä viimeisen ylimakean suklaaleivoksen jälkkäriksi, katsoa Hautalehdon ja olen niin ansainnut laittaa pään tyynyyn.
   Miten siellä metsän keskellä menee?

   Poista
  2. Lähden vasta keskiviikkona. Laitan varmaan faceen koirien kertomia kuulumisia, jos saan isäntäväeltä luvan. Pysy kanavalla. 😀

   Poista
  3. Ai, luulin, että lähdit jo. Pysyn kanavalla, kiitti.
   Ps. Se blogi jo tulille, pliis!

   Poista
 4. Hih - ihana tuo "sisäinen äänesi", joka kehoittaa ja saa näemmä paljon aikaankin!! mistähän miinä tuollaisen äänen löytäisin - huusholli alkaa olla kyllä mitä on... liehutaan vaan ihan jossain muualla, mut toisaalta, ei olla näkemässä tätä kaaosta...
  Minä kyllä odottelin/tähyilin ympärilleni Malminkartanolla... mutta taisit olla toisella puolella lahtea - Tallinnan puolella, ehkä ensi kerralla?
  Heleää helmikuuta kohden!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kohti (toivottavasti) mennään!
   Tulin laivalta pois jo lauantaina, mutta olin jotenkin tosi väsynyt. Ei riittänyt, että nukuin aika paljon laivalla, kun kotiin päästyä nukuin vielä kellon ympäri. Taisin muistaakseni nukkua sunnuntaina jonnekin yhteentoista... Ja kyllähän iltapäivän bingokin oli mielessä, mutta nähdään joku toinen kerta. Kyllähän te viimeistään kesällä pyöräilette tänne päin?
   Kyllä se "sisäinen ääni" varmaan sinultakin löytyy, kunhan kuuntelet tarkasti, hih. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!