Tallinna 15.-16.03.2023.
Heräsin eilen aamulla ennen kuutta enkä saanut enää unta. Niinpä olin keittiössä puuhastelemassa jo ennen yhdeksää.
Sain Pelastusarmeijasta possua, jonka päiväys oli mennyt maanantaina. Oli siis valmistettava siitä jotain nopeasti. 😄
Tein niistä kastiketta, johon laitoin pitkästä aikaa 'punaista soosia'. Olin saanut myös purkin itselle erikoista hedelmäistä dippiä, jota laitoin ruokalusikallisen. (Sain myös tuon vaaleanpunaisen sokerikuorrutteen - mihinköhän minä sitä..?)
Dippi antoi todella kivan hedelmäisen maun kastikkeeseen.
Laitoin myös puolikkaan limen mehun.
Tällä kertaa laitoin vain pienen lirauksen ruokakermaa. 😏
Joko minulla oli kova nälkä tai sitten kastikkeesta tuli todella hyvää. Laitoin sen suoraan rasiaan, mutta huomasin napsivani sen jäähtyessä siitä pikkulusikallisen kerrallaan, nam. 😋
Tiskasin ison tiskin.
Tuppo viestitteli, että mahdoinko katsoa sunnuntaina alkaneen sarjan Pohjoisen tähti, jonka uusintakin oli tullut jo maanantaina. Etsin sarjan Areenasta ja katsoin kaikki kuusi jaksoa putkeen tykäten sarjasta muutenkin, kuin siksi, että se oli kuvattu pääasiassa Rovaniemellä. Tuttuja paikkoja siinä vilahteli. Mainittakoon, että poliisilaitosta esittää vanha entinen pääposti ja muka sairaala on Piekkari. Te, jotka tiedätte, niin tiedätte. Tykkäsin sarjasta, joten suosittelen! 👍
Otin pienet nokoset, kävin suihkussa ja tein eväsleivät. Siis noita leipiä oli neljä "kansineen".
Tapasin karaokeystävättären ja matkasimme terminaaliin ja sitä kautta laivaan.
Käytiin kaupassa, josta ystävätär osti pojanpojalleen hauskan suklaan. Joo joo, ostimme me muutakin. 😅
Vietiin ostokset hyttiin ja mentiin kuuntelemaan trubaduuria. Olipa suomeksi laulavalla miehellä erikoinen aksentti tai/vai artikulaatio... ♫♪.
Ja ystävättärellä kunnon minttuoksa juomassaan. 🌿
Oli kiva reissu kivan ystävättären kanssa. 💚
Kotiin palattua oli nälkä ja jääkaapissa saatu eines.
Luki siinä 'valkosipuli', mutta...
...söin kaiken.
Ja menin nukkumaan.
Ihan uskomaton ruokahalu tänään, sillä keitin illalla vielä loput puikulaperunat ja söin niistä osan tekemäni kastikkeen sekä saamani raejuuston kera. Taas koko lautanen tyhjäksi - onkohan minulla joku lapamato? 😲
Meinasin kertoa ruokasaaliista erikseen, mutta tämä pitää nyt mainita: sain KOLMEN KILON pussillisen kasvishernekeittoa. Oli työlästä puristella se isoon kulhoon, josta lapioin sitä kahteen jäätelörasiaan sekä yhteen isoon pakastepurkkiin.
Laitoin toisen jäätelörasioista sekä purkin pakkaseen ja annoin toisen jäätelörasiallisen naapuritalon ystävättärelle. Syy, miksi kirjoitan tämän tähän nyt, on se, että ystävätär oli ottanut vinkistäni vaarin ja tehnyt keitosta kasvispihvejä. Kuulemma "2 kananmunaa, puoli pussia
sipulikeittoainesta, muutama lusikallisen turkkilaista
jogurttia, korppujauhoja ja chiliä".
Hain ja sain juuri ulkoa maistiaisia (ja pääsin rapsuttelemaan ihanaa koiraansa):
Sen verran olen ähkyssä, että syön nuo vasta huomenna. Mutta kiitos! 💜Ja nyt alkoi joku moraalinen vasara hakkaamaan takaraivoon. Että miksi kirjoittaa samaan postaukseen HÄVIKKIruoasta ja laivareissusta? En perustele enää - antaa olla. Toki saa ilmaista mielipiteensä, jos siltä tuntuu...
Aivan mainiot arjen seikkailut ja ruokatouhut. Minä löysin eilen Lidlistä hullun hyvää hävikkileipää (-30%), piimälimpun tapaista josta tykkään kuin hullu puurosta. Kun pitää silmällä tarjouksia ja säästää voi saada rahaa kasaan ja tehdä jotain mieluista. Minä en välitä matkustaa mutta satsaan kotiin ja remontteihin. Moralisteista viis veisattakoon.
VastaaPoistaKivat eväsleivät ja kiva suklaalevy :)
Kiitos Rita!
PoistaKun totuttelee käymään Alepassa yhdeksän jälkeen illalla ja ostaa silloin -60% -tuotteita, niin ei enää haluaisi maksaa kokonaista hintaa.
Mies on tehnyt meillä muutaman kerran hernekeittopihvejä purkkirokasta. Ensin irrotellaan sisus kokonaisena, siivutetaan, leivitetään, paistetaan jne. Oli ihan syötäviä juttuja. Ehkä söisin kuitenkin ihan lusikoimalla mieluummin.
VastaaPoistaJust eilen yksi kaveri kertoi vastaavasta tekotavasta ja painotti sitä, että ns. pihvit kannattaa leivittää kahteen kertaan. No, saamastani rokasta ei saa palasia, kun se oli pussissa. Mössöä. Katsoin pari ohjetta netistä ja mukailen varmaan niiden pohjalta jotain. En vielä, kun valmista ruokaa on parille päivälle jääkaapissa.
PoistaMiekin aloin eilen kattoon tuota Pohjoisen tähteä. Ihan kiva vaikka en pääosan esittäjästä Saarasta tykkääkkään. En anna sen häiritä.
VastaaPoistaMeilläkin täällä kuvataan Ivalon kolmatta tuotantokautta. Eilen vanha Siwa oli muuttunut Poliisilaitokseksi ja joitain kohtauksia kuvasivat. Feikkiräjäytyksestäkin varoiteltiin.
Ei se Saara ole minunkaan lempinäyttelijä, mutta teki ihan hyvän roolisuorituksen. Mulla on katsomatta Ivalon toinen kausi kokonaan. Kivasti noita poliisilaitoksia syntyy postitaloon ja Siwaan... ;) Räjähtikö siellä jo?
PoistaAi niin, porukat oli koittanut kuukkeloida Ivalon eka kauden jälkeen sitä hotellia, joka oli tehty tietokoneella, heh.
Jep - sitä ekan kauden hotellia ei ole. ja Ekan ja tokakauden Ivalon poliisiasema on kiinteistössä, jossa on kirppari Ivalon keskustassa. Tämä 3. kauden poliisiasema on Inarin kylällä. Ekan kauden terveyskeskus on oikeasti meidän tk. Muuten kaikki muut paikat oli ihan keksittyjä, osa löytyy jopa Utsjoelta.
PoistaNäin niitä muokataan. Kukapa sitä voisi oikeissa paikoissa kuvata?
PoistaOnpa kiva tämä blogi. Seuraan innolla kaikkea, mistä kirjoitatkin stansta.
VastaaPoistaOlen katsonut Areenasta sellaista sarjaa kuin EXIT. On kyllä aika raju juttu, mutta jotenkin koukuttaa mukaansa.
Näyttävät kakkoselta kolmatta kautta, mutta siitä ei pääse puusta pitkälle, jos ei ole katsonut kahta ensimmäistä kautta. Suosittelen! On myös Oslon kaupungista todella hienoja maisemia. Rikkaan maan rikas pääkaupunki.
Mukavaa jatkoa sinulle stansta!
Kiitos paljon, anonyymi. :D
PoistaPistän korvan taakse mainitsemasi sarjan. Se vaan vähän haittaa, että voin katsoa Areenaa ainoastaan läppäriltä, joka pätkii välillä. Olisi mulla Netflix'kin, mutta sen kanssa on sama juttu eli pätkivä läppäri.
Meiltä ei pääse noin helposti millekään risteilylle mihinkään. Olen siis kade!! Ihanaa, kun sinä pääset.
VastaaPoistaJoo, minä tiedän. On kyllä ihanaa, kun pääsee kahdella ratikalla reilussa puolessa tunnissa terminaaliin. Ja etukortteja riittää (rahaa ei niinkään enää).
PoistaNythän sulla on ollut kivoja päiviä!
VastaaPoistaTuo hedelmäinen dippi on minullekin ihan uusi juttu, jota pitää jossakin vaiheessa maistaa kun sen vaan jostakin kaupasta löytää. Kenen valmistamaa se on?
Moraalinen vasara!? Sano sille, että tämä on minun blogini ja että minä kirjoitan siihen ihan mitä itse päätän ja haluan!
Niin sanonkin! :D
PoistaOdotas, käyn jääkaapilla... Purkissa lukee jotenkin erikoisella tavalla Pirkka. Valmistusmaa Belgia ja valmistuttaja Kesko Oy. Löytyiskö silloin K-kaupoista - oletan. Saitko tuoteselostekuvasta selvää?
Sokerikuorrutteesta tuli mieleen, että kun kossi oli pienepi. Joku alle 10vee, niin menevin synttäriherkku oli aina valmiit kaupan piparit, jotka oli muutamia päiviä ennen joulukuun 5.pvn synttäreitä pursoteltu ympäriltä, tai jotenkin koristeltu kuorrutteella. Yllätyin kyllä joka kerta, että mikä niistä teki niin suosittuja, vaikka muuta ja parempaakin oli tarjolla. En nimittäin laiskana vihtiny pipareitakaan itse tehä, hah.
VastaaPoistaMoikka pitkästä aikaa Feikki Anna! :)
PoistaEipä ole pipareita eikä sellaisten syöjiäkään. Pitänee koittaa keksiä jotain muuta käyttöä.