tiistai 12. syyskuuta 2023

Rosmariini-karpalo broileria

Tavoitteet saavutettu. 😇

Sainpahan vihdoinkin tiskattua, vaikka aloittaminen kinnasi. Olin ottanut pakkasesta broilerin fileitä, joissa on mausteena rosmariini sekä karpalo.

Olen näemmä avannut jasmiiniriisipaketin pohjasta. 🙈

Onko teillä tapana huudella riisit ennen keittämistä? Niin kuulemma kannattaa tehdä. Huuhtelin kolmeen kertaan.

Kuullottelin sipulia ja paistoin samalla paprikaa. "Vähän" liikaa rasvaa... 🙊

Kaadoin ne voideltuun uunivuokaan.

Paistoin broilerin fileistä pinnat kiinni. 


Olin ajatellut, että pelkkä paistaminen riittäisi, mutta fileet oli niin paksuja, että piti laittaa ne uuniin.

Lisäsin vain suolaa, mustapippuria myllystä ja lorauksen ruokakermaa. Uuni 180 astetta ja koska tykkään, että broileri on varmasti mureaa, pidin vähän ohjetta pidempään. Puolisen tuntia.

Voin kyllä suositella kyseistä broileria! 😋


Näitä pökerryksissä olevia ressukoita näkee maassa varsinkin aamuisin. Pitää varoa astumasta päälle.

Nyt olen syönyt ja käynyt suihkussa. Kaikki tavoitteet siis saavutettu. Saisinkohan kudottua muutaman silmukan..?

Uusin mainosärsykki: Carglass. Jo sen miehen ääni säpsäyttää inhottavalla tavalla. 😝

Miten sinun viikkosi on alkanut?

12 kommenttia:

  1. Hienoa että tiskasit, se homman aloittaminen on usein tuskaa, tiedän. Kudo pieni pätkä ja raportoi tänne, saat meiltä aplodit 😀 Hyvältä näyttää ruoka. Minä en huuhdo riisiä, käytän aika paljon basmatiriisiä. Usein keitän myös tarkoituksella liikaa riisiä ja teen seuraavana päivänä paistettua riisiä pannulla. Siihen voi heitellä sekaan kaikki tähteet ja maustaa hyvin.
    Mie sain neljät pienet siilisukat valmiiksi, mutta nyt pitäisi päätellä ne kutomani kuplasukat, joita en ole vielä antanut eteenpäin.
    Tehdään sopimus: mie päättelen parit sukat, sie kudot vähän sukkaa tänään. Sovittu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovittu! Alkaa Salkkaritkin sopivasti...
      Mieltä helpotti saada tiskit pois. Paistinpannunkin pesin heti käytön jälkeen. Kiitos riisivinkistä, sillä keitin sitä liikaa. Mullahan on se wokmix pakkasessa. Siitä sekaan.
      Katsoin pari erilaista kuplasukkaohjetta. Kummallakohan sinä teet..?

      Poista
    2. En oo ihan varma, millaisia vaihtoehtoja oot löytänyt sukkiin. Mutta kudon esim neljä kerrosta raitaa, sitten seuraavalla kerroksella mustalla (tai mitä väriä haluaa) joka neljännen silmukan raidan ensimmäisestä kerroksesta. Kun olen sen kutonut, puran ne välikerrosten silmukat ja jatkan kutomalla kolme silmukkaa jne. Hieno selostus😀

      Poista
    3. Kiitos!
      Sain nyt kudottua nilkan joustimen ja kantapään, jee. Nyt pitää lopettaa, kun katson Master Chef Australian ennen nukkumista. Tuon ohjelman aikana en kudo! Öitä!

      Poista
  2. Nam tiekkö samoja fileitä pari päivää pannulla eka paistelin ja lopuksi viä uuniin. Nykyään olen myös riisit huudellut, muuten voisinpa myös kolmee kertaa huuhdella, yksi kerta ei taida paljoo auttaa.
    Viikko alkoi aurinkoisella säällä ja päärynöitä ollaan popsittu, muutun varmaa itekki kohta päärynäksi🤣 tätä menoa.
    Juku sinun ruoka annokset näyttävät aina niin herkulliselta😋
    Lupsakkaa viikkoa🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ohjeissa sanotaan, että riisejä pitäisi huuhtoa niin kauan, että vesi on kirkasta. Ihan niin montaa kertaa en malttanut. Oi, ne sinun päärynät ja luumut näyttivät niin hyviltä!

      Poista
  3. Minä keitän riisiä tosi harvoin enkä ole sitä huuhdellut. Keitinvesihän on ihan kirkasta. Broilerifileistä saa monenlaista hyvää ruokaa, niinkuin tuo sinunkin tekemäsi varmasti on.
    Mikähän nuo pörriäiset on pökerryttänyt? Täällä en ole noita nähnyt, enkä muutamaan päivään enää lentelemässäkään.
    Viikko on alkanut taas normaalitouhuilla ja sitten vielä auton huolto ja katsastus. Tekemistä riittää täälläkin-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin minäkään riisiä keitän ja taisin huuhdella ensimmäisen kerran. Vastaisuudessa taidan jatkaa huuhtelua. Pakkasessa on kilon paketti marinoituja broilerin suikaleita. Niille pitää keksiä monta käyttötapaa kerralla.
      Veikkasin, että öisin olisi jo sen verran viileää, että se olisi hyydyttänyt kimalaisia? Osa pörrää edelleen vanhaan malliin. Kolme olen tuossa "tupakkapaikallani" nähnyt mönkimässä, mutta kaikki ovat päässeet pois.
      Tsemppiä katsastukseen!

      Poista
  4. Riisi kannattaa huuhdella!
    Sen jälkeen, kun luin mitä kaikkea myrkkyä riisissä on, (esim.arseenia) olen tehnyt niin, että liotan riisiä kylmässä vedessä vartin, sitten huuhtelen pariin kertaan.t.Selja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lisäinfosta! Nyt vastaisuudessa huuhtelen AINA varmasti! (Luulin, että niissä olisi tärkkelystä?)

      Poista
    2. Minäkin huuhtelen jasmin ja basmatiriisin sekä ei bariboild käsitellyt riisit. Kumma ettei pakkauksessa niin ohjeisteta tekemään. S-ryhmällä oli Tescon riisipakkauksessa englanninkielisessä selosteessa huuhtelukehoitus (3 kertaa tai kunnes vesi kirkasta) mutta suomenkielisessä tekstissä huuhtelukehoitusta ei mainittu. Myös liottaminen lyhentää keittoaikaa ja jokin muukin hyöty siitä oli mitä en siis enään muista (siis huuhtomisen jälkeen).
      En tiedä sitten onko laaduissa eroja, kun itse yleensä ostan halpismerkkejä, mutta nuo mainitsemani riisit paakkuuntuvat vähemmän kun ne huuhtoo eli irto tärkkelykset lähtevät riisin pinnasta huuhtoessa.

      Poista
    3. Tosi kummallista, että suomennuksessa ei mainita samaa asiaa!?! Ihan varmasti huuhtelen riisit tästä lähtien ja vielä huolellisemmin, kuin nyt. Mites puuroriisit? Huudellaanko nekin?

      Poista

Kiitos kommentistasi!