sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kohti Tallinnaa ja joulua!

Joulu on askeleen lähempänä. Kolme yötä jouluun on...


Olen vielä hereillä (klo. 05.07.-05.50. uuh..). En koskaan osaa mennä heti nukkumaan palattuani TheBaarista. Mutta edellisenä yönä todellakin valvoin: kudoin TheBossille uuden pipon kelpaamattoman tilalle. Merkin, Real Madrid, tilasin ja ostin huutonetistä. (edellinen versio oli kuulemma liian naisellinen, pah, puran sen!)Siinä meni yli kahdeksaan aamulla. Nyt se kelpasi!


Kahden illan plokkarivuorot hoidettu. Oli aika hiljaista. Uskon, että hyvin moni on ottanut ensi maanantain ja tiistain vapaaksi saaden siten puolitoista viikkoa joululomaa putkeen. Niin minäkin olisin tehnyt jos olisi tarve. Kuinka hieno mahdollisuus matkustaa pidemmällekin sukulaisiin tai mökille viettämään joulua. 

Välillä oli jopa tylsää, mutta "uskomattomat" paikalle sattuneet asikkaat pitivät hereillä. Kai ihmissilmä harjaantuu tiettyihin juttuihin: kun asiakas menee valomerkin jälkeen vessaan tuopin kanssa, on aika helppo epäillä, että hän tulee vessasta povari pullottaen. Tai jos kahden hengen pöydässä on täysi ja tyhjä tuoppi, pariskunta lähtee ja jäljellä on vain se tyhjä. Osaan olla nopea, heh heh.  "Pääsin" noutamaan aika monta tuoppia matkalla ulos. Uskomatonta, kuinka jotkut tohtivat ihmetellä silmät pyöreinä, että "eikö muka saa ottaa maksettua, juomatonta, tuoppia mukaan?". No ei! Kiinni jäivät - ainakin suurin osa. Hyvä minä!?


(Tallinna-kuvat kopioitu täältä.)

Huomenna eli tänään, sunnuntaina, menemme Tupon kanssa Ystävämme O:n luo noutamaan imuria, jonka häneltä saamme. Alle vuoden vanha masiina, jossa on takuutakin jäljellä. Saamme sen kun O. hankki pölypussittoman version. Kiitos Joulupukki (ja Ystävämme O.!) - olemme ehkä sittenkin olleet kilttejä Tupon kanssa?!


Samalla saamme lentolaukun lainaksi Tallinnan reissua varten. Kiitos Ystävä O.! (Ja mahtavaa Thaimaan matkaa!!!) Olen innoissani lähdössä laivalle, jolla en ole koskaan ennen matkannut. Otamme mukaan eväät illaksi ja aamuksi, mutta paluumatkalla menemme nauttimaan jouluruoasta puffet'iin.  Saatte kuvia ja selonteon kokemuksista, kunhan reissu on ohi, lupaan! :) 

Onko mitään vinkkejä mitä kannattaisi ostaa Tallinnasta niiden 'perinteisten' lisäksi? Lohta? Juustoa? Mitä? Tekstiilit eivät tällä reissulla kiinnosta, koska emme aio olla mantereella kauaa. (MITÄ laitan päälle??? Vaatteet kai..) Luultavasti ostamme 'hajut' toisillemme joululahjaksi kuten olemme ennenkin tehneet: Tupolle Boss'ia ja minulle AmorAmor. <3 

Ohjelmassa on tänään myös vähäisten jouluruokien ostaminen. Saamme laatikoita Tupon äidiltä, mutta sen imelletyn perunalaatikon teen itse. Teen sienisalaattia viimeisistä suolasienistä ja tavallisen fetasalaatin lisäksi. Kinkun meillä korvaa naudan pihvit. Ja ne nätimmät joulutortut teen! Thih. Ei me nälkään kuolla!!!

Kello on melkein kuusi ja alan jopa piristymään...

Hyvää yötä!

4 kommenttia:

 1. Juustoa, Lavasleipää ja hurjan edullisia mutta herkullisia leivoksia. Onnea uudelle imurille ja kivaa reissua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia K. !
   Mitä on Lavasleipä??? Imuri on kotona!!! :)
   Vähillä rahoilla mennään, mutta eiköhän meillä kivaa tule olemaan, hope so!

   Poista
 2. No teidän kiltteydestä ei liene kenelläkään epäilystäkään!! Minä olen tuonut Tallinnasta usein juustoja (varsinkin Saarenmaan), pikkuleipiä ja Livikon (paikallinen Alko) marja- ja hedelmäliköörejä. Toivottavasti ehditte käydä Raatihuoneentorin Joulumarkkinoilla. Nyt tulee kyllä tunne, että voi kun voisin lähteä mukaan!! Oikein mukavaa matkaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta!
   Noi juustot muakin kiinnostaa. Pitänee tsekata vaikka ollaankin maissa tosi lyhyen aikaa. Riippuu siitä monelta herätään, mutta Raatihuoneen torilla olisi kiva ehtiä käymään.
   Voisit tulla mukaan, mutta jos/kun et, niin "osallistu" reissuun sitten kun laitan kuvia, jookos? ;o)

   Poista

Kiitos kommentistasi!