perjantai 27. marraskuuta 2015

Jauhelihaa ja Minions-sukat

On synkkä, tuulinen ja sateinen perjantai.


Onneksi tänään ei tarvitse lähteä mihinkään. Saa istua sohvalla villasukat (kahdet päällekkäin) jalassa kutomassa. Nauttia Tupon seurasta ja syödä valmiiksi tehtyä ruokaa. Tuntuu, että lähipiirissä KAIKKI odottavat kuunvaihdetta lompakot tyhjinä. Niin mekin.

Kävin eilen ostamassa kaksi kiloa perunoita ja kaksi kahden euron jauhelihapakettia. Eilen syötiin perunoita, spagettia ja jauhelihakastiketta. Samalla tein tälle päivälle vuoallisen makaronilaatikkoa. Huomenna tehdään ja syödään jauhelihakeittoa. Onneksi me molemmat tykkäämme jauhelihasta eikä siihen kyllästy kun tekee eri variaatioita. Näillä mennään kun on vaihtoehdot vähissä. Enkä tarkoita ruikuttaa tässä - osa rahattomuudesta on itseaiheutettua, osa ei.

Nostin tänään pakastimesta kauraleivän sulamaan. Se suli "liian hitaasti" nälkäisten mielestä ja muuttui samalla pinnaltaan kovaksi. Tekaisin hetken mielijohteesta kaurateeleipiä. Nam.

Tuppo ehti nappaamaan puolikkaan ennen kuvan ottamista. Samalla huomasin nahistuneita omenoita. No, kun uuni oli valmiiksi kuuma, niin tein omenapiirakan.  Se on vielä niin kuuma, etten tiedä mausta.


Sain tehtyä valmiiksi Minios-sukat veljenpojalle. Vinkin otin kuvista ja toteutus on omasta päästä. Korostettakoon, että nämä menevät niiden vihreiden sukkien kanssa jouluLAHJAKSI. Tänään on meinaan kohistu siellä sun täällä tekijänsuojaoikeuksista ja pääasiassa just villasukkiin liittyen. Minähän EN tee mitään myyntiin. Lienee eri asia jos saaja haluaa korvata langat, eikö?

Ja just nyt kuvaa tuijottaessa tajusin, että noilta sukiltahan puuttuu suut. Menen heti tekemään!

 

Mitä sisältää marraskuun viimeinen viikonloppu?


PS. Helkatti otti yhteyttä ja laittoi ositteensa, kiitos! Kerron kuvien kera voittopaketin sisällön kunhan se on perillä. 

EDIT. Sukat saivat suunsa. Muuttuiko ilme?

4 kommenttia:

 1. Eilen joku mies tuli S-Marketin parkkipaikalla kerjäämään 3 euroa, jotta saisi ostettua kahvipaketin, kun eläke tulee vasta ensi viikolla. Mietin, että olisiko mahtanut mennä kahviin, jos olisin antanut rahat. Ja tosiaan mitään muuta ruokaako ihminen ei kaipaa kuin kahvia? Siinähän ei ole mitään energiaakaan, vaikka se toki virtaa antaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä, Annika, pelkällä kahvilla elä vaikka tuntuu, että olen pari päivää yrittänyt. Ei vaineskaan. Meillähän keitetään erittäin harvoin kahvia kotona, mutta keitin eilen ja tänään. Eilen tuli juotua viisi mukillista, tänään neljä. Lisään tämän päivän "syyn" yllä olevaan postaukseen...

   Poista
  2. Jos olisi ollut ylimääräistä aikaa, niin olisin voinut tarjoutua käymään ostamassa hänelle kahvipaketin. Rahaa en kyllä antaisi. Sanoin että ei ole käteistä ja se piti kyllä siltä osin paikkansa, että oli vain kaksi kympin seteliä ja joitakin pikkukolikoita.

   Poista
  3. Voihan se olla niinkin, että mies tosiaankin oli sitä kahvia vailla. Mistä sitä tietää, mutta toki ensimmäisenä tulee yleistetysti mieleen ihan muut tarpeet rahalle. Jospa hän sai mitä halusi... ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!