perjantai 30. joulukuuta 2016

Innoissani olen...

Uusi vuosi tulossa ja mielessä uusia 'kujeita'.


Juuri tällä hetkellä mietin ensinnäkin tapaa, jolla siirrymme Tupon kanssa tulevaan uuteen vuoteen. Aika selkeää se on jo. Jääkaapissa on pakasteesta sulamassa oleva naudan sisäpaisti.

Juuri utelin kokkaaja-Epsoolta paisto-ohjeet (uuni +125 astetta, lihalämpömittarin lämpötila 65-70- astetta, ehkä noin tunti. KIITOS Epsoo!!!). Pakkasessa on vielä kaksi boksia imellettyä perunalaatikkoa, joiden tulee olla uunissa kaksi-kolme tuntia. Kai me kaksi niillä pärjätään...

IKINÄ en ole ostanut raketteja enkä osta edelleenkään. Tämän 'Äkäpussi'-paketin sain Tupon ystävältä. Miksiköhän...hih. Hommaan jonkun asiallisen osaajan paukuttamaan nuo jo alkuillasta sallittuun aikaan.

Juomiksi on mm. nuo. Eiköhän vuosi vaihdu mukavasti...

Tänään on tarkoitus tehdä se glögikakku, mutta sitä varten tarvii hakea glögiä. Jouluiset juotiin jo. Jos kakku onnistuu, niin vien osan Mammalle. 

EDIT ( "iltapäikkäreiden", heh, jälkeen klo. 21.55). Vielä saa soittaa (Suvi Teräsniskan) joululauluja ja samalla tiskata, paistaa perunalaatikot, loppuunvalmistaa aloitetun glögikakun ja laittaa lopuksi sen lihan uuniin...

Ja samalla tässä aloin miettimään helmikuista 5-kymppispäivääni. Paikka lienee selvä, heh (TheBaari). Saan lahjaksi paikalle Tupon lapsuudenystävän trubakeikalle (kiitos!). Ystävättäreni, joka on mm. catering-alalla, osallistuu tarjoiluiden tekemiseen edullisesti. Toinen ystävämme O., sokerileipuri, tekenee kakun edullisesti. Hyvät bileet niistä tulee. Uskon niin.


Kohti uutta vuotta..!

2 kommenttia:

 1. Sulla sitten sellaisetkin juhlat on tulossa! Ei muuta kuin niitä kohti ja kun järjestelytkin ovat noin pitkällä sujuu kaikki hyvin ihan varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta, on!
   Olen innoissani tuosta paikalle tulevasta trubaduurista!!! Toki tyypillisesti osaan jännittää tän vajaa pari kuukautta ennakkoon... Mutta ajattelin, että kun ajoissa aloitan, niin ei tule paniikkia. (hih)
   Glögikakku on jääkaapissa hyytymässä ja puolen yön aikaan saa tehdä sen glögiosuuden (päällisen). Imelletyt perunalaatikot menee kohta kolmeksi tunniksi uuniin ja sen jälkeen liha. Hyvä tästä kaikesta tulee...
   Loistavaa vuodenvaihdetta Sinullekin, Marjatta ja KIITOS tästä kuluneesta (erikoisesta) vuodesta!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!