sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Torstaista, ja vähän muustakin

Anteeksi kirjoituslaiskuuteni!


Ei tässä mitään kummempia ole tapahtunutkaan, mutta torstaina sentään jotain. Käveltiin Tupon kanssa keskustaan ja käytiin Forumin ylätasanteella Beef & Grill'issä syömässä. Tai siis Tuppo, äitinsä ja kaksi vanhempaa (nuorin oli/on leirillä) tytärtä söivät. Minä tyydyin latte'en sillä olin syönyt kotoa lähtiessä supertuhdin savulohileivän. 

Oli kiva nähdä tyttöjä sillä emme olleet tavanneet heitä reissujensa jälkeen. Toinen (keskimmäinen, ensi kuussa 18v) oli kymmenen päivää Belgiassa tanssimassa ja toinen (vanhin, täyttää tänä vuonna 20v) kolme viikkoa vaeltamassa Pohjois-Espanjassa. Se olikin aikamoinen reissu, jonka VIISISATAA KILOMETRIÄ likka patikoi saman ikäisen ystävättärensä kanssa kaksin ja raportoi mahtavasti koko reissun ajan kuvineen facebook'iin.

Tupon äiti lähti takaisin Riihimäelle ja likat kotiin auttamaan pakkaamisessa, kun he muuttivat lauantaina naapuritaloon äitinsä kanssa. Tai siis vanhin likkahan sai hankittua oman vuokra-asunnon ennen reissuaan, mutta oli silti apuna pakkaamisessa. Itse ostin likkojen äidiltä kaksi kynttilälyhtyä parvekkeelle (kuvaan myöhemmin) viidellä eurolla. Tytöt toivat ne mukanaan tapaamiseemme.

Itse kipitin vakuutusyhtiön konttoriin tapaamisemme jälkeen. En ole ihan varma, ketä voin syyttää itseni lisäksi (postia ainakin!), mutta minulle koitui häikkää vakuutuslaskujen kanssa. Minähän odotin kuin kuuta nousevaa, että saan luottotiedot kuntoon ja ne saatuani hankin välittömästi koti- ja ympärivuotisen matkavakuutuksen. Onneksi kävin ja onneksi asiat hoituivat!!! Helpotti. Kävelimme keskustasta takaisin kotiin.

Samaan aikaan PojanPoikani Bee (olkoon tuo hänen nimensä täällä) oli viettänyt äitinsä, äidin serkun (jonka tapasimme vahingossa Rovaniemellä viime keväänä isäni hautajaisreissulla, Poika hänet tunnisti silloin) ja serkun tyttären kanssa KAHDEKSAN TUNTIA Linnanmäellä. Sovimme treffit niin, että menin paikalle, kun he tekivät sieltä lähtöä.

Menin ja vein VIHDOINKIN Kreetan tuliaiset. Tuo kuvan paloauto näytti olevan kiinnostavin. T-paita näytti olevan reilun kokoinen. Varvastossujen sopivuudesta en vielä tiedä, mutta annetun koon mukaan ne ostin. Lisäksi Bee sai ison 3D-seinätarran mikäli se oli säilynyt ehjänä rullalla. Pitääkin kysellä. Been äidille vein T-paita-henkselishortsit yhdistelmän sekä eukalyptuksen tuoksuisen oliivisaippuan.

Mutta kuinka kivaa olikaan tentata Bee'ltä päivän tapahtumia siinä käsi kädessä kävellessä. Lopun matkaa poika kulki sylissäni syöden jäätelöä. Saatoin heidät ratikkaan. Bee'n äidillä on vielä ensi viikko lomaa ja ajattelin ehdottaa rantapiknik'iä jos vain säät sallii. Tai sitten voisimme tehdä sellaisen Vallisaareen.

Flunssa on jatkunut jo reilut kolme viikkoa. Räkää riittää ja riittää, mutta hieman alkaa helpottamaan. On silti kai varattava aika 'arvauskeskukseen' ihan poskionteloiden ja keuhkojen vuoksi.

Äiti soitteli eilen. Sain kirjeenkin loppuviikosta. Hän on velivainaansa vaimon kanssa reissannut Lappeenrannassa hautajaisissa ja Kerimäellä sukulaisissa. Ovat nyt tuon kummitätini kanssa mökillä Joroisissa, jossa olen itsekin vieraillut kesäisin lapsena. Olen oikein ilahtunut, kun äiti eilen ilmoitti jäävänsä sinne vielä pidempään. Minne hänellä kiire olisi kun naapuri hoitaa kukkaset ja valvoo postit.

Olen saanut tilauksen kolmille villasukille. Ensimmäisen parin eka sukka on melkein valmis, mutta juuri nyt TheBaarin takahuoneessa. Siisipä puen farkkuhameen, topin ja sandaalit, ja lähden bingoon kutomaan sen valmiiksi. Turkoosia ja valkoista.

Aurinkoista sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Hyvin äitisi jaksaa vielä reissata. Mun molemmat mummut ovat melkeinpä jämähtäneet kotiinsa. Eivät missään tapauksessa yli 100 km matkalle lähde. Kuulemma lonkat ei kestä autossa istumista, vai mitenhän se oli. Ja kun huimaa ja väsyttää, niin ei halua lähteä kotoa kauppaa kauemmas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen kyllä iloinen äitini puolesta kun jaksaa reissata. Ihanaa kun ei jämähdä yksin kotiin! Ihan mahtavaa kun päätti jäädä vielä mökille kun naapuri hoitaa kukat ja tsekkaa postit. Ehtiihän sitä sitten talvella 'jumia' kotona. Äiti on ollut aina VR'n suosija ja jaksaa matkata makuuvaunussa. Hyvä niin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!