sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Muutosvastainen lankailija

Olen huomannut olevani usein muutosvastainen.


Ilmeisesti pidän monissa asioissa rutiineista ja niiden muuttuminen aiheuttaa ahdistusta. Ei aina, mutta joskus. Rutiinit luovat turvaa ja luottamusta siihen, että osaan asiani. Opin toki usein nopeastikin uusia tapoja, mutta silti.

Perustin vuonna 2012 TheBaarille facebook-sivun. Vuosien aikana sinne on kertynyt 443 tykkääjää. Tein sivun omistajan luvalla ilman ravintolan sitoutumista tai mitään rahallista korvausta. Ilmoittelin bingoista, karaokeista, aukioloajoista, remonteista, jameista. Toivottelin vaput, juhannukset, itsenäisyyspäivät, joulut, uudet vuodet sun muut.

Nyt kun ravintola myytiin, vaati uusi omistaja "tunnuksia" ko. sivulle. Että ne kuulemma "kuuluivat kauppaan". Eihän sellaisia ole, vaan koska olen ylläpitäjä, vaatii ns. kirjautuminen sen, että kirjaudun fb:iin omalla nimelläni. Mietin asiaa muutaman päivän sillä aluksi tuntui kurjalta "menettää" luomansa juttu. Nyt päätin poistaa itseni (ensi viikolla) ylläpitoroolista edellisen omistajan poistuttua.

Olen juonut pari mukillista kahvia ja käynyt samalla koko sen 'seinän' läpi. Poistin kaikki henkilökohtaiset julkaisuni sekä kaikki ne, joissa esiintyi kuvia/nimiä edesmenneistä asiakkaista (seitsemän henkilöä!). Kirjoitin julkaisun, jossa ilmoitin ylläpitäjän tulevasta vaihtumisesta ja samalla kerroin, että minulla on tallessa poistamani kuvat. Kiitin "yhdessä kuljetuista" vuosista ystäviä, kavereita, asiakkaita. Kunhan käyn vielä paikan päällä vaihtamassa uuden ylläpitäjän tilalleni, niin se oli siinä.

Sain laivalla aloittamani sukat valmiiksi.

Ahneena aloitin seuraavat ennen edellisten päättelyä. Tässä se "hyvä lupaus" taas nähtiin. Että MUKA päättelen heti, hah.

Sain kuitenkin eilen nuokin valmiiksi kun kudoin koko päivän. Päättelin molemmat kerralla. Voitte varmaan arvata, että meillä katsellaan paljon olympialaisia. Mikä sen parempaa seurattavaa lankailun lomassa?!

Tulossa ovat kaksi "tölkkilapasta" (pitkästä aikaa), U2-lapaset ja kaikenkirjavat polvisukat hippinaiselle. Äidin ostamasta langasta tahdon tehdä itselleni jotkut sukat. Pitsiä tai palmikkoa. Taidan tänään aloittaa hippisukista sillä lupaus "käytä kaikkia jämälankoja" houkuttaa - paitsi päättelyn osalta. Voisinhan toki kokeilla lankojen päättelyä kutomisvaiheessa. Olen katsonut puuhasta videon, mutta en ole vielä kokeillut. Haaste?

Aurinkoista (ainakin täällä) sunnuntaita!

7 kommenttia:

 1. Hei,mun näkökulma Facebook-asiaan on seuraava: sinä olet vapaaehtoiseti TheBaarin työntekijänä (kyllä, olet ollut siellä vetämässä Bingoja jne) perustanut sivut ja ollut aktiivinen päivittäjä. Jos ette ole TheBaarin edellisten omistajien kanssa sopineet korvauksesta, et voi takautuvasti vaatia korvauksia uudelta omistajalta. Se mitä vanha ja uusi omistaja on sopinut, niin siihen me - sinä ja minä - emme voi ottaa kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   EN OLE vaatimassa mitään korvauksia enkä ole sellaisia koskaan sivusta saanutkaan. Juttelin eilen uuden omistajan kanssa ja olemme hyvässä yhteisymmärryksessä sivun suhteen. :)

   Poista
  2. Hei,

   käsitin siis väärin, sillä kerroit kuinka olit ilman rahallista korvausta päivitellyt ja nyt 'menettäisit' luomasi jutun - josta vedin ehkä mutkat suoraksi. Hyvä, että asiat ovat selvät.

   ps. En tunne sinua, joten en ole tuttusi, enkä se joka tänne on välillä kirjoitellut ehkä ei niin mukavia asioita. Itselläni vaan hieman kalskahti korvaaan, tuo 'menettää' jne. Siksi kommnentoin.

   Poista
 2. Missä ihmeessä se korvausvaatimuksesi näkyy kun nimenomaan kirjoitit, että olet ylläpitänyt sivua ilman rahallista korvausta?? Minusta menettelit ihan oikein poistaessasi sieltä tietyt asiat ja oikein kiva myöskin se, että olette nyt uuden omistajan kanssa samoilla pituuksilla asiasta. Sinun päätöksesihän sitten on, haluatko edelleen jatkaa ylläpitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä!
   Kyseiselle sivulle oli juuri tullut viesti, jossa joku kyseli kadonneiden hansikkaidensa perään. Lähden kysymään ja vastaan sitten. Lupasin sinne niin...
   En minäkään ymmärrä tuon (oletettavasti tutun?) kommenttia!?!

   Poista

Kiitos kommentistasi!