torstai 30. huhtikuuta 2020

Erilainen vappuaatto

Huomenna on toukokuu.


Ei kyllä siltä oikein tunnu. Hetki sitten paistoi aurinko, mutta nyt taivaalle on kertynyt pilviä. Eilen oli todella kummallinen sää; välillä satoi vettä, välillä rakeet rummutti ikkunapelteihin ja niiden välissä paistoi aurinko. Olemme silti ehtineet tehdä jokapäiväiset lenkkimme kastumatta.

Yhtenä iltana Tuppo teki uunisämpylöitä. Huomaa, että meillä on eri tyyli ja se on plussaa. Samoin kuin se, että mies kuori minun sämpylöihin laittamansa kurkut. Pus.

Hieman olivat haastavia syödä, mutta oikein hyviä. Kiitos!


Tarkoitukseni oli raivata ja siivota parveke ennen vappua, mutta on ollut niin viileää, ettei siellä ole kauaa viihtynyt. Eiköhän tuo homma tule kuitenkin tehtyä ennen kesää. Tuskin siellä vappua tarkenisi viettää.

Saimme alkuviikosta suru-uutisia. Eräs tuntemamme mies oli menehtynyt Laos'issa, josta ei päässyt yrityksistään huolimatta pois. Vasta alkuvuodesta viisikymmentä vuotta täyttänyt oikein mukava heppu. Surullista! 😢

Sain kudottua ylipolven säärystimet. Pituutta noilla on 57 cm.

Näissä on käytetty tavallaan viittä eri lankaa. Jos muistatte, niin Adlibrikseltä tuli kaksi kerää kirjavaa lankaa, joiden piti olla samaa, mutta niissä oli selkeä sävyero. Tällä kertaa en edes yrittänyt kohdistaa värejä muuten, kuin laittamalla tummanharmaalla raidat samoille kohdille. Resoreissa on harmaata kahdesta eri kerästä, mutta ovat aikalailla saman väriset. Paksut ja lämpimät.

Koska en vieläkään ole noutanut sitä Mamman pakettia postista, on se haettava tänään. Lupasin myös käydä ostamassa hänelle 'vappusimat' juomakaupasta.

Koska rouva tilaa joka toinen viikko ruokansa kaupan ruokapalvelusta, niin sieltä jää joskus jotain saamatta ja/tai tulee vääriä tuotteita. Siksi hän on nyt kirjoittanut minulle listan, jonka mukaan yritän löytää isommasta kaupasta kaiken kaipaamansa. Kaikki kolme kohdetta sijaitsevat noin kilometrin päässä Mamman luota, mutta ei tietenkään ihan samalla suunnalla.

Mitäköhän te tekisitte toisin tänä vappuna, JOS ei olisi "tämä vallitseva tilanne"? Me tuskin mitään muuta kuin nytkään. Ollaan ihan samalla tavalla, kuten muinakin päivinä. Ja yhdessä. 💕

Viettäkää vappua vihoittelematta,
kotona koronasta kärsimättä.
Iloitkaa ihanista ihmisistä!

Sijoitelkaa serpentiinit seinille,
ilmapallot iloksi ikkunoille.
Koristelkaa kotinne kirjaviksi!

Siemailkaa sokerit simasta,
nauttikaa näpein naposteltavista,
mielenne munkeista muikeiksi.

Syökää suuhunne sopivaa,
maistelkaa makua maistuvaa,
riemuitkaa ruoista rennosti!

 Kilauta keskustelua kaipaavalle,
soita suruja surevalle,
anna aikaasi ajattelevasti!

*     *     *

Mitä minä mietin mielessäin?
Tahdon toivottaa teille tälleenpäin,
vaikkapa vappua veikeää,
josta jokin jälki jää... 

HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE! 😁

-Stansta (ja Tuppo)-

10 kommenttia:

 1. Heissan vaan te runoilijat!! Kyllä me tästäkin, siis Vapusta, selvitään, vaikka kaikki asiat ovat erilailla. Leppoisaa Vappua - Glada Vappen! Ei siis ihan välttämättä klara.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Marjatta! :)
   Runoilusta otan kaiken syyn itselleni, heh. Kyllä tästä selvitään! Kiitos samoin, vappua!

   Poista
 2. Siellähän oikein runoillaan! Olen ihan jälkijunassa kun vasta rustailen omaa vappurunoa ;D
  Minulle vappu on vasta huomenna. Silloin menisin vappusoittoihin, vappumarssille yms. Olin varannut oikein vapaapäivänkin, mutta ehkä sen saa vietettyä soittamatikin ;) Etenkin kun tästä alkoi kesäloma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti pikkasen, heh heh.. ;)
   Vappu siis on oikeasti tänään - kuhan yhdyin siihen mitä muutkin teki.
   Ihanaa alkavaa kesälomaa! :D

   Poista
 3. Mun viimeisin tosivappu on vuodelta 1999, Don Huonojen konsertti Kaapelitehtaalla ja sitten palelua taksijonossa. Oli tunnelmaa :)

  Meillä on satanut, joten pysyttelen visusti sisätiloissa ja käyn välillä vain ulkoiluttamassa koiraa, joka ei voi mennä ulos yksinään sateella. Mieluummin sitten vaikka poksahtaa.

  Hyvää vappua Sinulle ja sämpylämestarille! Ja säären lämmittimet on HIENOT!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Joillain" sentään on vappumuistoja! Mä en ole varmaan tehnyt koskaan mitään erityistä vappuna. En ainakaan muista. ;)
   Kiitos kehuista! Vapun jatkoa!

   Poista
 4. oho!
  Todellinen hieno vappu runo!
  kiitos!
  MuKAVAA VAPUUA ! Sinulle ja miehellesi:))

  VastaaPoista
 5. Höh, mattimyöhäinen täällä - vappupäivä taittuu jo iltaan. Päivän kuitenkin aloitin perinteitä noudataten: huudatin nukkuvan Vanhan herran korvanjuuressa Kansainvälistä juutuupista :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!