torstai 6. joulukuuta 2012

Voihan muna!

Siis kananmuna.

 

Mainitsin jo, että sain takeltelujen jälkeen siirrettyä KAIKKI kuvat puhelimestani tänne koneelle. Kyllä. Niin itse puhelimesta kuin pitkään palvelleelta muistikortiltakin. Niitä oli yhteensä melkein 700!!! Outs.

No te tiedätte tyylin: kuvatiedostossa on kansioita, joissa on sisällä kansioita ja niissä kansioissakin saattaa olla vielä muutama kansio. Samoja kuvia löytyy monesta paikkaa. On alkuperäisiä, kopioita ja muokattuja. Ja ehkä vielä muutama muu.

(Seuraavat kuvat tulla tupsahtivat operaationi seurauksena näytölle..)


Siirtelin juuri äsken "muutamia" kuvia MUKA oikeisiin paikkoihin. Yritin urheasti leikata, mutta huomasin jälleen sortuvani myös siihen hemmetin kopiointiin. Mitä apua? Ei mitään. 


Osaan kyllä olla onnellinen siitä, että tallennan tänne blogiin laittamani kuvat kansioon "blogikuvat". (Suom.huom. muistan kaiholla niitä 500 kuvaa, jotka tietämättömyyttäni poistin Muurilta ja olen myös tietoinen Vuodatuksen kadottamista kuvista!) Sielläkin kansiossa on monta kansiota. On tapahtumien, paikkojen, sisällön sun muun mukaan MUKA lajiteltuna. Usein vain käy niin, että taivaskuvien seasta löytyy kuva Metallican keikalta ja muuta väärään kansioon mennyttä. Mutta kuka säilyttää 49 kuvaa lokeista??? Minä, näemmä. Uuh.


MILLOIN sitä järjestäisi aikaa sitä varten, että kävisi ihan oikeasti KAIKKI kuvat läpi? Poistaisi tarpeettomat ja tuplat. Aikaa siihen todellakin tarvitaan. Siihen ei vartti eikä edes kymmenen varttia riitä. 

Olemme varmasti kaikki myös tietoisia siitä, että mikään tietokone ei kestä ikuisesti. Kaatuneen koneen mukana menevät ainutkertaiset kuvat bittiavaruuteen ellei niitä ole tajunnut/osannut/jaksanut/viitsinyt siirtää ulkoiselle kovalevylle, jota ei ole saanut aikaiseksi hankkia. 

Ennen vanhaan ainoat huolet asiaan liittyen olivat tulipalo, kadottaminen ja parisuhde, jonka katkeamisen jälkeen kaikki yhteisten vuosien aikana otetut kuvat jäivät toiselle osapuolelle.


Nytkin, vaikka tarkoitus oli vain vilkaista kuvia, sain neljän (kuvassa esiintyvän) kahvimukillisen lisäksi tuhlattua aikaa kaksi ja puoli tuntia. Aikaa, jolloin alkuperäinen aikomukseni oli neuloa lisää sinne pukinkonttiin...

*   *   *


Eilinen ilta meni aikalailla juuri niin kuin etukäteen arvelikin sen menevän. Alkuilta oli rauhallinen mitä nyt kantikset olivat jo mennessäni kaatokännissä, mutta sinnittelivät kukin tavallaan hamaan loppuun asti. Yhdentoista aikaan ovesta tuli nuoriso-niminen ryntäys, joka täytti pöytien ja metelitason lisäksi baaritiskin, jonka takana palveli vain & ainoastaan omistaja itse. 

Paikalla ei siis ollut muuta "plokkaajaa" kuin minä. Tuli siinä illan aikana otettua askel jos tuhanneskin kun kipitin biisien aikana keräämässä niitä hemmetin glögilaseja, joista joutui onkimaan jäljelle jääneet rusinat ja mantelit pois. Niin ja samalla tietysti keräsin tyhjät tuopit, snapsilasit, viinipullot, drinkkilasit...

Koko alkuillan aikana oli vain muutama laulaja, jotka veisasivat vuorotellen. Sitten silloin yhdentoista jälkeen nuoriso halusi laulaa. "Hei, mä en ole laulanut vielä yhtään biisiä - pääsenks mä nyt heti?" Lauluaikaa oli vajaa tunti jäljellä ja jonoa ainakin kahdeksi. Pah.

*   *   *

Tänään ei lauleta kuin Maamme-laulua ja Finlandiaa eikä niitäkään siellä baarissa. Ei ainakaan karaokessa. Jatkan siellä huomenna, ylihuomenna ja sunnuntaina. Siinäkin on jo enemmän kuin tarpeeksi Penaa, Mattia, Liisaa, Jormaa ja Tuulaa. Liikaa Lapin kesää, Pyhää toimitusta, Moottoritietä, Hopeista kuuta ja Moskovan valoja. "Kai laulaa saan"...

Siirryn hetkeksi kutomaan kynttilän kajossa, odotan puhelua ja lähden sitten käymään omassa kotona. Tarvitsen osoitekirjani joulukortteja varten, lisää lankaa neulomuksiin ja jotain muuta pientä. Lupailin samalla käydä kahvittelemassa ystäväni T:n työpaikalla siinä vieressä. Tänään olisi kai myös tarjolla ilmaiset ruoat frendin työpaikalla ennen kuutta. Kiirettä pitää siis näin vapaapäivänäkin...

Kunnioittavaa ja arvokasta 95. itsenäisyyspäivää!


PS. On tainnut tauko aiheuttaa puheripulin? Hih.


4 kommenttia:

 1. Hyvää Itsenäisyyspäivää! Ja kiitokset postista, tuli helpotus ja tirahtipa pari kyyneltäkin :) Laittelin äskein pihalle jäälyhtyihin kynttilät palamaan, ruoka uunissa ja lapset (13v. ja 11,5v.) oli leiponu (ja siivonneet jälkensä) sillä aikaa ko vanhemmat oli mummon tykönä! Kyllä ne osaa jos haluaa ja oli ihana ylläri :D Mukavat illanjatkot toivottelen! t: Helkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helkku!
   Nyt en ehdi kirjoittaa enempää: pitää käydä postissa ja mennä kynsihuoltoon ennen iltaa. Palataan. (kiva, et posti tuli perille..)
   Mukavaa viikonloppua! =)

   Poista
 2. Kiva muna :)
  Tulin vain pikaiseen piipahtaa. Palailen muutenkin juttusille ensi viikolla. Viikonloppu vielä menee suhiessa ees taas mut sit aloittelen joululomaa :DDDDDD
  Kivaa sinne halin kera!
  Marle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? ;o)
   Ja kiitos! Mullakin menee viikonloppu "vanhoissa merkeissä" eli laulatus- ja bingohommissa. Plaah. Ja TAAS olen valvonut aamuun (kutoen) - on aika mennä peiton alle, että jaksaa TAAS illan...toinen plaah.
   Palataas yhteyksiin vkl:n jälkeen! =)
   Kivaa & halauksia sinnekin suuntaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!