maanantai 21. marraskuuta 2016

Guesthouse Borealis

Oltiin yksi yö äidin luona ja kaksi muualla.


Se oli ihan hyvä ratkaisu. Äiti kun menee nukkumaan jo yhdeksän aikaan illalla eikä ole kivaa 'hillua' siellä siihen aikaan. Me menemme Tupon kanssa myöhemmin ja 'häiriköimme' katsomalla telkkaria ja loikkimalla ulkona tupakalla.

Äidin luota on reilun viiden minuutin matkan päässä Guesthouse Borealis, jossa majottauduimme keväällä isän hautajaisreissulla. Viimeksi oli viereinen huone ja nyt sama huone, jossa kummitätini majoittautui keväällä. Yläkerran käytävän viimeinen.

Eka yö oli keväällä maksettu ja toisesta yöstä maksoin 68 euroa. Hassua, että sisäänkirjautumista hoitaessamme ulko-ovi oli lukittu ja ovessa oli lappu: "mikäli olet varannut huoneen, kurkista postilaatikkoon". Sieltä löytyi avaimet ulko- ja sisäoveen kirjekuoressa nimelläni. Respa oli paikalla klo. 19.-21.00. jolloin menimme sinne uudestaan. Taisimme olla paikan ainoat suomalaiset henkilökunnan lisäksi.

Paikka sijaitsee lapsuuteni kotikadulla Asemieskadulla. Lapsuuteni kotitalo sijaitsee parin sadan metrin päässä.

Paikka täyttää kaikki toiveet yhtä asiaa lukuunottamatta: siellä on vain yksi TV ja sekin aamiaishuoneessa, joka on suurimman osan aikaa suljettuna.

Hintaan (yksi yö maksoi 68 euroa kahdelta) sisältyy kaikenkattava aamiainen. Oli puurot, myslit, jugurtit, leivät, piirakat...

...juustot, metukat, kinkut, kananmunat, kasvikset, hedelmät, keksit, kuivakakut, kahvit, teet, mehut... you name it. Kaikki.

Ja meillä oli omat lisäeväämme, thih.

Joka huoneessa on oma vessa suihkulla, mutta lisäksi ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös yleisessä käytössä oleva WC suihkulla sekä vapaasti käytettävä keittiö kaikilla tarpeellisilla 'herkuilla'; on mikroaaltouuni, hella, kahvinkeitin ja kaikki. Vain TV puuttuu. Taidan mainita siitä...

Paikan ikkunasta näkyy rautatieasema eikä linja-autoasemalle ole juurikaan pidempi matka.

(taulu aamupalahuoneen seinällä)

Vähän ristiriitaista siinä mielessä, että kotona saa nukkua ilmaiseksi. Silti se oma rauha tuntuu tärkeältä.

Ehkä keväällä seuraavan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!