sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Persimon'ia ja pizzaa

Kaappiin oli kertynyt yhtä ja toista...


...jotka "huusivat" päästä pizzaan. Tein pohjan pitkästä aikaa 'oikealla' hiivalla ja kyllä sen eron ainakin käsittelyssä huomasi. Paljon miellyttävämpää kuin kuivahiivalla nostatettu taikina.

Kaapista löytyi myös kaksi 'jotain', joita olin nopeasti katsottuna kuvitellut pihvitomaateiksi. Ei ne niitä olleet. Jouduin kysymään muualta apua tunnistamiseksi ja sain tietää, että ne ovat persimon'eja. Pilkoin yhden pizzaan ajatellen, että laitetaanhan/käytetäänhän persikkaakin. 

Eräs ystävätär vihjaisi, että kannattaa laittaa piparkakun päälle sinihomejuustoa ja ihan ohut siivu persimon'ia. Meiltä löytyy pipareita, homejuustoa ja tuota persimon'ia. Pitänee kokeilla.

Kaapista löytyi kinkkusuikaleita, meetwurstia, sipulia, paprikaa, jalapeñoja ja sitä persimon'ia.

Unohtamatta aurajuustoa, mozzarellaa (siitä en itse niin pidä ja siksi sitä on vain puolikkaassa pizzassa) sekä Emmental-juustoraastetta.

Kaloreista ja kellonajasta viis - ei tässä vielä olla nukkumaan menossa. Itseasiassa Tuppo kyllä nukkuu nytkin. Minulla oli alunperin ajatus, että teen vain pohjan ja Tuppo saa säveltää loput. Tehtyäni pohjataikinan oli mies jo täydessä unessa...

En vielä voi kertoa mausta. Antaa jäähtyä vähän ensin.

Tuppo lueskeli jonain lähipäivänä lehdestä, että suomalaiset laittavat kuulemma liikaa täytteitä tehdessään pizzaa. EN YMMÄRRÄ. ;o) Hih.

Kävin iltapäivällä bingossa. Voitot jäivät ärsyttävän vähäisiksi. Minulla oli sukkatekele mukana ja sainkin tehtyä vähän matkaa. Eka on valmis ja toisessa on kantapää ohitettu. Jospa jaksaisin tehdä sen vielä tänään loppuun. Ehkä.


Nyt pizzaa maistamaan!


Ps. Kai tuo mies on herätettävä syömään...

Ps2. Tapasimme Pojan kanssa eilen. Istuin Jaffalla karaokebaarissa ja kuuntelin kun Poika lauloi. Oli antoisa tapaaminen sillä keskustelimme syvällisempiäkin. <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!