keskiviikko 25. tammikuuta 2017

UniPäiväKirja? (sis. lankavertailua)

No ei varmasti ole!


Tiedostan kyllä, että olen päivittänyt ahkeraan nukutuista ja nukkumatta jääneistä tunneista. Nyt vihdoinkin näyttää siltä, että "oikea ja aito" rytmi on löytymässä. En enää herää yhden ja viiden välillä aamuyöstä vaan ihan "oikeaan" aikaan seitsemän ja kahdeksan tienoolla. Tuntuu hyvältä.

Mainitsin jo, että kävin TAAS ostamassa lankaa. Antakaa anteeksi (hih), mutta nyt on villasukkien ja säärystimien kausi. Minulla. Tykkään eniten käyttää Lauri-lankaa (75% villaa, 25% polyamidia) sillä 
a.) se on erittäin kestävää käytössä, 
b.) se kestää konepesua, 
c.) on miellyttävää kutoa, 
d.) niissä on mukavia värejä, ja kirjavaa lankaakin löytyy sekä 
e.) se on edullista.

Käytän omassa vertailussa esimerkkinä Novitan 7veljestä-lankaa (75% villaa, 25% polyamidia). Yksiväriset "seiskaveikat" maksaa Novitan verkkokaupassa 4,75€ ja joskus niitä löytyisi tarjouksesta kympillä kolme. Itse koen, että kyseisen langan laatu on heikentynyt viime vuosina. Langan vahvuus on myös paljon kiinni väristä; monesti murrettu väri on perusvärejä ohuempaa ja heikompaa. Mukana on liian usein solmuja ja/tai heikkoja kierrekohtia.

Yksiväriset Lauri-langat maksavat Saiturinpörssissä 2,95 euroa.

(Näissä sukissa ei ole Lauri-lankaa)

Novitan kirjavista langoista valitsin esimerkiksi nettikaupan puolelta 7veljestä Aurora-langan (sama koostumus kuin kaikissa mainitsemissani langoissa). Siellä se maksaa 6,90 euroa ja kaupoissa usein jopa yli kahdeksan euroa. Vastaava kirjava Lauri-lanka maksaa Saiturissa 3,90€. Melkoinen ero, ja ainakin minun lompakolleni ratkaiseva sellainen.

(Näissä on pelkkää Lauria!)

Nyt ON into päällä ja hyvä niin. Minä tykkään. Saa langat kyytiä ja tulosta syntyy! Käsialakin paranee ja tasoittuu koko ajan tekemisen myötä.

On aika pukea vaatteet päälle ja lähteä "aamulenkille". Taivas on kirkas ja pakkasta on viitisen astetta. Tarkoitus on mennä Saiturinpörssiin ostamaan 16:sta rullan paketti vessapaperia. En osta enää sitä Lidl'istä sillä hankkimani paketti sisälsi luokattoman ohutta ja epäkäytännöllistä paperia. Katsotaanpas pääsenkö sujahtamaan siellä lankahyllyn ohi pysähtymättä..?


Kutominen jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!