keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Rodoksen vanhakaupunki

Pakkohan siellä oli käydä!


Oltiin katsottu bussipysäkki valmiiksi ja varattu tasarahat taskuun. Lähdimme sen toisen pariskunnan kanssa lounaan jälkeen. Bussi tuli ja matkasimme sillä kymmenisen kilometriä saaren pääkaupunkiin, jolla on "yllättäen" sama nimi kuin koko saarella. Paikoilla sinänsä on lukuisia eri nimiä, mutta turistien keskuudessa vakiintuneet versiot.

Ihan ensimmäisenä oli pakko laittaa tämä kuva, jossa näkyy Mandrakin sataman pylväät; uros ja naaras kauriit. Muistan nuo jo siltä reissulta, jonka teimme äitini kanssa minun ollessa seitsemän vuotias.

Kiertelimme hetken sataman tuntumassa.

Nuo kolme tuulimyllyä esiintyvät lukuisissa matkaoppaissa sekä postikorteissa.

Vähän näin jälkikäteen harmittaa, että emme hyödyntäneet kaikkia mahdollisuuksia saarella. Sieltä kun olisi voinut tehdä veneretkiä pienemmille saarille, esimerkiksi.

Ehkä se tarkoittaa sitä, että on hyviä syitä palata sinne joskus?

Osa tämän postauksen kuvista, kaksi edellistä ja pari seuraavaa, ovat Tupon ottamia.

Mies ei paljoa kuvia napsi reissuissa, mutta mm. ränsistyneet rakennukset saavat hänet nappaamaan kännykän käteensä.

Tällaisia kujia minäkin yleensä kuvailen, mutta en näemmä tällä kertaa.

Paikallisia "alepa-fillareita" olen kuvaillut ainakin Kreetalla ja Sisiliassa ennen näitä.

Olimme kierrelleet jo jonkin aikaa suht polttavassa helteessä ja päätimme mennä nauttimaan oluet. Faino's mainosti edullista juomaa ja paikka näytti mukavalta. Sinne siis.

Kerrasta opimme, että iso tuoppi tarkoittaa ISOa. Siinä taisi olla litran verran ja yläreuna oli silmien korkeudella. Samalla sain muistutuksen, että vastaavissa turistipaikoissa kannattaa muistaa oman maan kansalaisten läsnäolo. En tällä kertaa ollut itse syypää vaan selän takana joku suomalainen nainen selosti niin, että raikui.

Ilta alkoi hämärtyä samaan tahtiin kuin kaupustelijoiden Suomi-kommentit alkoivat ahdistamaan.

Poikkesimme maistiaisten perässä alkoholikauppaan, jossa myyjän pään yllä luki "halpa-hinta". Ihan suomeksi siis. Sorruin tarjoukseen ja ostin kahvilla maustettua Ouzoa. Hyvää se olikin!

Aina puhutaan, että vastaavissa paikoissa on ravintoloita vieri vieressä. Eipä ollut siinä kohtaa kun toisella meistä naisista iski vessahätä. Oli vain puisto toisella puolella ja toisella puolella muuria piiiitkästi. Luultiin, että siinä olisi jalkapallokenttä, mutta eipä ollutkaan.

Löysimme ravintolan, joimme oluet ja pääsimme siistiin vessaan. Palasimme Falirakiin taksilla, jonka hinta kimppakyydistä ei juurikaan noussut bussimaksuja korkeammaksi. Ihan mukava päivä vaikka olisi siellä voinut kierrellä pidempäänkin.

Seuraavalla kerralla sitten.

4 kommenttia:

 1. Kauan sitten käväisimme Rodoksella Turkista. Päivän kävelimme ympäri kaupunkia ja ainoa asia, joka minulla jäi mieleen, oli mahtavan kokoiset aidot pesusienet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua. Minulla on mieto muistikuva, että äitinikin olisi ostanut sellaisen sillä reissulla, jonka teimme kaksin Rodokselle minun ollessa seitsemän vuotias. :)

   Poista
 2. Tiedätkö mitkä nuo kauriiden alla olevat "tolpat" on ja tiedätkö miksi patsaat on nimenomaan kauriita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin niistä kyllä... Paikassa oli vuosisatoja sitten Colossus jalat, mutta sitä en muista miksi kauriit?

   Poista

Kiitos kommentistasi!