maanantai 11. helmikuuta 2019

Kierrepipolle kaveriksi kaulaliina

Terveisiä Rovaniemeltä!


Tulin sieltä viime yönä ja tuntuu, että kerrottavaa on paljon. Siirtelin juuri kuvat (vähän reilu sata) koneelle ja päätin aloittaa 'helpoimmasta'.

Kuten jo tiedätte, niin kudoin ennen reissua äidille kierrepipon. Vähän se oli pituudeltaan iso, mutta äiti tykkäsi. Kehui eniten sitä, kuinka se 'istuu' paikallaan takin hupun alla. Olin ottanut mukaan kerän samaa lankaa muka toista pipoa varten, mutta päätinkin tehdä pipolle pariksi kaulaliinan. Kuinka ollakaan, niin se lanka loppui kesken. Vähänkö harmitti tiedostaa, että samaa lankaa olisi ollut vielä kerä, mutta ei mukana.

Googletin, että lankaa (muka) löytyisi Rovaniemen Prismasta.

La 09.02.2019. Taivas oli harmaa, mutta kävelykeli oli loistava. Pakkasta vain muutama aste (kymmenen) eikä tuulta nimeksikään. Toppahousut jalassa ja reppu selässä suhistelin menemään reilun kilometrin matkan kohteeseen.

Eteläkeskuksen Prismaa on laajennettu pitkään ja hartaasti. Kyllä se olikin I.S.O.! Vein samalla pussillisen muovijätettä äidin luota. (Hatunnosto kierrätyksestä melkein 87-vuotiaalle äidilleni!) On muuten todella outoa, jos pitää paikkansa, että Rovaniemellä olisi VAIN kaksi muovinkeräyspistettä eikä kumpikaan lähellä keskustaa?! Nytkin keräyspiste oli siirretty vastapuolelle massiivista rakennusta ja sain kiertää koko valtavan kompleksin.

Veikkaan, että kävelin sisällä vähintään kilometrin hakiessani yhtä lankakerää ja rinkelipussia.

Eipä siellä sitten ollutkaan Novitan Kajoa eikä muutakaan vastaavan oloista lankaa. Ainoa 'lähellä oleva' oli tuossa tarjouslaarissa.

Novitan Kierre maksoi siellä vähän vaille viisi euroa.

Katsoin, että sisäosan vihertävä ja ulkoreunan ruskea voisivat sopia aiempaan lankaan. En vielä ostaessani tajunnut, että jouduin käyttämään niitä yhtä aikaa. Kävelin vielä toisen kilometrin, jotta löysin äidille ne rinkelit.

Kassalla kysyin takanani seisovilta naisilta, onko paikassa pikakassaa. Kappas, se oli nenäni edessä. Liian lähellä niin isossa paikassa? Ihan vähän nolotti.

Mutta kuinka minä nautinkaan märästä selästäni huolimatta kävelyreitin antimista! Lumi narisi jalkojen alla, oli hiljaista ja seesteää.

Muistan ajatelleeni, että JOS asuisin tuolla, niin olisi melkein pakko omistaa auto. Niin kaukana kaikki paikat ovat toisistaan.

Kudoin huivia yötä myöten ja aamulla loput. En halunnut enää kantaa sitä takaisin Helsinkiin.

Nyt äidillä on setti "samaa sarjaa". Ettei hänellä mitään muka ennestään olisi, mutta siitä toisella kertaa. Mietin vielä, että jos tekisin toisen kierrepipon, pienemmän, olemassa olevasta samasta langasta. Ehkä teen niin, mutta ensin vähän kaikkea muuta...


Reissulla sattui ja tapahtui vaikka mitä kivaa, ihanaa ja yllättävää, mutta kiusaksenne ripottelen niitä hetki kerrallaan. Oikeasti mässäilen kokemuksilla ihan itsekkäästi ja kirjaan ne itsellekin tänne muistiin. Koska minä voin. 😏

Nyt on pieni hetki paluuta arkeen; menen laittamaan pyykit koneeseen ja puran laukun loppuun. Lähden pienelle kumpparilenkille ja samalla reissulla haen pussillisen Adlibriksen lankoja, jotka on jostain oudosta syystä toimitettu kauempana olevalle R-kioskille.


Palaan piakkoin...

6 kommenttia:

 1. No nyt se leuhottaa: "Mässäilen kokemuksilla ihan itsekkäästi...". Miten musta tuntuu, että sulla on ollut mukava matka?? Nimim. Ihan pikkuriikkisen repussasi kulkenut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi! Toden totta; meinaan mässäillä ihan täysin rinnoin!!! Mun matka oli LOISTAVA ja olet osa sitä. Ihan mahtavaa!!! Kunhan tässä "laskeudun" ensin...
   KIITOS vielä kerran!!!

   Poista
 2. Voi miten kiva, että matka meni hyvin, vaikka sinua ennen lähtöä vähän stressasikin. Ja tänne kirjoittelet ihan vaan sen, mitä haluat kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistava reissu, jolta sain paljon enemmän kuin olisin edes uskaltanut toivoa!!! Ai että kun ehdin kertoa (melkein) kaikesta!?! Et ikinä usko kenet tapasin melkein vahingossa..? "Täältä blogista tuttu", en olisi IKINÄ uskonut!!!

   Poista
 3. Rovaniemi ei pääse kyllä näissä "risusavotta" kuvissa yhtään oikeuksiinsa. Joen rantaa, kirkon aluetta, oukkua jne. Tiedän, pitäisi olla kulkupeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tarkoituskaan kuvata "risusavottaa". Oukkua sun muuta mahtuu muualle? En käynyt Oukulla. Minä "kuvaan" omaa reissuani ja siellä kokemiani asioita. Silloin, kun isävainaa oli vielä olemassa, niin hän kuskasi meitä Tupon kanssa perinteisiin paikkoihin. Nyt kerron siitä mitä minä kävellen näin ja koin.
   Ja joo, tuolla tarvitsisi autoa enemmän kuin täällä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!