maanantai 30. joulukuuta 2019

Joululounas, ja heipat...

Viimeinen päivä Rovaniemellä tällä reissulla 18.12.2019.


Ensimmäistä ja ainoaa kertaa minulla oli kello herättämässä. Oli hommia. Kahvit juotuani tyhjensin pakastimen; lajittelin vanhat poislaitettavaksi ja säilytettävät kylmälaukkuihin parvekkeelle. Sulatin ja pesin arkkupakastimen. Sitten lähdimme äidin kanssa joululounaalle.

Siellä oli paljon porukkaa, mutta onnistuin saamaan meille loistavat paikat kabinetin nurkasta. Oli oma rauha.

Tarjolla oli rosollia, sipulisilliä, metsäsienisalaattia sekä mätimoussea, josta äiti todellakin tykkäsi. Oli joululimpun lisäksi kylmäsavulohta sekä graavia.

Ohjailin äitiä ja noudin meille aivan ihanaa kotikaljaa. Äiti olisi halunnut ostaa sitä, mutta sitä ei riittänyt myytäväksi asti. Siispä olin nopea ja santsasin. 😋

Menimme kyllä niin oikeaan aikaan sillä hetken päästä jono ylettyi ovelle saakka ja kaikki pöydän olivat täynnä. Lämpimissä ruoissa löytyi porkkana- ja lanttulaatikkoa, keitettyjä perunoita sekä lämpimiä uunikasviksia. Oli harmaasuolattua joulukinkkua sekä sinappikastiketta.


Syötiin rauhassa. Tiedostimme, että kyseessä oli Meidän Joulu. 💕

Jälkiruoaksi nautimme kahvia sekä luumurahkaa oikeista luumuista.

Kävelimme täysine vatsoinemme äidin luo, jossa pakkasin ruoat ja marjat pakastimeen järjestykseen. "Tuolla leivät, tässä valmiit ruoat, tuo korillinen sisältää jäätelöt, kakut sekä leivokset,  ja toinen kasvispussukoita. Pohjalla Vanhan rouvan tuomat kalat ja tatit. Vieressä äidin itse tekemät mehut ja isossa pussissa vadelmat ja toisessa kaikki muut marjat", opastin äitiä.

Hain kellarista isävainaan taiten tekemät himmelit sekä kaksi laatikollista joulukoristeita. Kävin lähikaupassa hakemassa äidille maitoa ja kananmunia, ja toivottamassa hyvät joulut. Kudoin keskeneräiseen sukkaan kantapään valmiiksi ja söin vähän iltapalaa. Kävin alakerran auttavaisten naapureiden luona halaamassa, toivottamassa joulut ja viemässä joulukortin kiitoksineni.

Sitten se ihana naapuripariskunta tuli ja ajoimme lentokentälle.

Halaukset ja muut. Mielen haikeus ja samalla ajatus alkaa etsimään seuraavaa reissua. En varmaankaan malta olla kauaa tuolta poissa. Ja ei, en usko, että muuttaisin tuonne takaisin. Käyminen on eri asia...


Tämä reissu oli tässä.

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti saat järjestettyä seuraavan visiitin mahdollisimman pian. Mutta, nyt oikein hyvin sujuvia tämän vuoden viimeisiä tunteja ja kaikkea hyvää kohta alkavalle uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
 2. Sinä pääsit siellä varmaan oikeaan joulutunnelmaan. Nuorena tyttönä minäkin välillä pyörin Rovaniemellä ja muistelen sitä haikeudella.

  VastaaPoista
 3. Rosollia ja vaaleanpunaista soossia - lapsuuden herkkuja. Muutenkin näyttää hyvältä hämäläisin silmin katsottuna ;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää oli kyllä! Ja mukavaa. Äitikin malttoi syödä rauhassa ja maistella herkkuja. Ihanaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!